Megújult a legnépszerűbb USB tároló

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 28. 20:08

A Kingston eladásai alapján a legkedveltebb USB memory pen típus második generációs változata, a Data Traveler 101 G2 már hazánkba is megérkezett, két új szoftverrel előtelepítve.

A hagyományos USB tároló a napi használatra, irodába, otthonra vagy iskolába való. Ha nem mindegy, hogyan néz ki az adatunk, amikor magunkkal visszük, akkor érdemes a formatervezésre is odafigyelni, az új Kingston Data Traveler 101 jellemzői Lime, cián, piros, fekete és lila színek lesznek attól függően, hogy 2, 4, 81 16 vagy 32 GB-os társat választunk magunknak. A késes kivitel igen népszerű, hiszen a kupakok elvesztésétől sokan tartanak. A fém fedél pedig erős és tartós biztonságot nyújt az USB csatlakozó számára a táskában, zsebben vagy a nyakban hordva, ráadásul könnyen nyitható és zárható.

A tartós és rendszeres használatra tervezett DT 101 G2 16 GB-os változatának tesztjei 10 MB/s olvasási és 5 MB/s írási sebességet produkáltak. Jó megoldás lehet üzleti ajándéknak a Kingston co-logo szolgáltatásával. Az új meghajtóra két új szoftver is került. Az uDrive egy desktop felület a fájlok, fényképek, videók és zenék könyvtárakba szervezéséhez. Az egyszerűen kezelhető programmal könnyen áttekinthetjük a meghajtó tartalmát és gyorsan megtalálhatjuk amit keresünk. A fájlokat drag-and-drop módszerrel másolhatjuk és segítséget kapunk az átnevezéshez, sorba tételhez és a szabad tárterület követéséhez is.

A uDrive egy hordozható böngészőt is tartalmaz, ennek több előnye is van. A kedvenc oldalaink könyvjelzői mindig kéznél vannak, plusz nem hagyunk nyomot (jelszavakat, előzményeket, letöltött tartalmat) egyetlen idegen gépen sem. 2 GB ingyenes tárterületet kapunk a weben adataink átmeneti tárolásához. Az uDrive tartalmaz még fotónézegetőt és MP3 lejátszót is, ezeket sem kell keresgélnünk ha idegen gépen szeretnénk megnézni vagy meghallgatni valamit. A hordozható szoftverek sora a közeljövőben tovább bővül majd. Nem újdonság, hogy a Kingston pendrive-ok legendásan megbízhatóak és tartósak, de azért érdemes megemlíteni, hogy a Kingston Data Traveler 101 G2 nem kevesebb, mint öt éves garancia idővel rendelkezik.

Kulcsszavak: adattárolás Kingston

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36