27 év után dőlt meg egy videójáték-rekord

Milkovits Gábor, 2010. április 8. 07:56

Több mint negyedszázad elteltével megdöntöttek egy olyan rekordot, amelyet még 1982-ben állítottak föl az Atari konzolokon futó Asteroids játékban.

Az eredeti csúcsot Scott Safran állította föl 41 336 440 ponttal, még 27 évvel ezelőtt. Az eredmény minden idők leghosszabb ideje fennálló videójáték-rekordjaként vonult be a történelembe és majdnem örökre fennmaradt, hiszen az Atari-játékosok száma mára jelentősen lecsökkent a ’80-as évek hőskorszakához képest. A Seattle-i John MacAllister-nek azonban most sikerült 41 338 740 pontot elérnie a játékban, amivel 0,006 százalékkal megelőzte elődjét. MacAllister ehhez 58 órán át gyakorlatilag megszakítás nélkül játszott, csupán akkor tartott rövidebb pihenőket, amikor ehhez elegendő elveszíthető élete gyűlt össze. A játékost végül nem is „az űrbéli támadók”, hanem a puszta fáradtság gyűrte le, a videóra rögzített és online is közvetített rekord azonban így is érvénybe lép, amint az azt szentesítő Twin Galaxies szervezet jóváhagyja.

MacAllister az új csúcsot nem valamilyen PC-s konzol-emulátoron, hanem egy eredeti, 1979-ben gyártott, azaz 31 éves Atari játékkonzolon állította föl. Az Asteroids az egyik klasszikus játéknak számít a gépen: az igen komoly grafikával bíró játékban az űrhajó felé különböző irányokból közelítő aszteroidákat kell körben forogva szétlőni.

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző hangzás jegyében terveztek. Az új T90S modellt grafén, azaz egyetlen atom vastagságú grafitréteg felhasználásával alkották meg, amellyel az eszköz a korábbinál kényelmesebb illeszkedést kínál. 

2024. június 2. 13:46

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei hazai kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a gyártó hazánkba. Ezek között több okosóra modell is szerepel, amely a FIT 3-mal kiegészülve szinte minden árponton kínál iOS és Android kompatibilis eszközöket a vásárlók számára. Megérkezett az e-SIM képes WATCH 4 Pro Space Edition, valamint a Watch GT 4 új, sportosan elegáns zöld színváltozata is. Az okoskarkötők kategóriájába jött az új Band 9, de a nyitott kialakítású, ékszer-szerű FreeClip fülhallgató is kapható már nálunk. 

2024. június 1. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37