360 millió dollár 24 óra alatt: rekordot döntött az új Call of Duty

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 12. 17:54

A "Call of Duty: Black Ops" bevételei alapján az eddig valaha volt legsikeresebb játéknak ígérkezik, eladásai az iparág éves bevételeit is befolyásolhatják.

Amikor nem is olyan régen egyes elemzők azt jósolták, hogy a korábban marginálisnak tartott videojáték-piac akár a 20 milliárd dolláros éves bevételt is elérheti, hangos volt a világ az ellenzők nyilatkozataitól. Mára kiderült, hogy a konzolok világa teljes jogú, elsővonalbeli szórakoztatóipari ágazattá vált, és ezt igazolják a már jól ismert Call of Duty új részének értékesítési mutatói is. Az előző rész, a „Modern Warfare 2” sem szégyenkezhetett 4,7 millió eladott példánnyal és az első napon elért 310 millió dollárral. A most megjelent Call of Duty: Black Ops azonban ezt is túlszárnyalta, méghozzá nem is kis mértékben, az első 24 óra alatt 360 millió dolláros bevételt hozott. Ezzel a katonai témájú játék egyenesen a hírhedt Super Bowl reklámbevételekkel került egy ligába, ezek pedig mérvadó csúcsszámai a reklámszakmának. A Call of Duty: Black Ops-t gyártó Activision Blizzard Inc. Ezt az eredményt úgy érhette el, hogy  5,6 millió példányt adott el a legelső napon. A játék elsőként az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában került a boltok polcaira 60 dolláros áron. A videojátékok piaca évről évre bővül, és míg most csupán ez az egyetlen játék képes lehet az elemzők várakozásait is felülmúló eredményt generálni az egész szektor számára, az emelkedő ív végét még nem is látni. Ami tény, hogy a konzolok piaca kezdi leváltani a korábbi évtizedek bevált, megbízható pénztermelő ágazatait, mint a zene és film piacot, melyeknek eddig nem sikerült a digitális világ kihívásaira megfelelő reakciót adni.

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Friss kutatás: napi szinten sokat használnak tévét a magyarok, ennyit költenek rá

Szinte minden háztartásban van legalább egy tévé, minden harmadik magyar két készülékkel is rendelkezik, viszont a legtöbben maximum 150 ezer forintot szánnak rá – derült ki egy friss kutatásból. A Hisense legújabb felmérése rávilágított arra, hogy a magyarok jelentős része továbbra is elsősorban hagyományos tévénézésre használja a készülékét, habár ez csökkenő tendenciát mutat 2022 ősze óta, miközben a streaming szolgáltatásokat többen használják. Új készülék vásárlásakor a magyaroknak az ár a legfontosabb szempont, de mindössze a megkérdezettek 17 százaléka tervezi új tévé beszerzését.

2024. május 29. 11:29

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52