SPSS: konferencia innovációs fókusszal

Kovács Attila, 2008. április 22. 18:00

2008. április 22-én immár hetedik alkalommal került megrendezésre az SPSS adatbányászati és adatelemzési konferenciája. 70 résztvevő előtt 23 előadás hangzott el az egész napos budapesti szakmai eseményen, amelynek fő témája az innováció volt.

Köszöntőjében Lippert Krisztián (SPSS) kiemelte, az innováció egyre erősebben van jelen, különösen olyan iparágban, mint az informatika. Ahogy az informatikai megoldások száma nő, egyre nagyobb kihívásokkal szembesülnek a cégek, amellett, hogy egy innovatív megoldás a stratégiák újragondolását, az üzletmenet fejlesztését és jelentős költségmegtakarítást eredményez. Ezért a konferencia célja bemutatni az olyan új, innovatív megoldásokat, mellyel a vállalatok versenyelőnyre tehetnek szert, illetve gyors megtérülést érhetnek el. Lippert hangsúlyozta: az SPSS élen jár az innovatív megoldásokban, ugyanis prediktív megoldásai hathatós segítséget nyújtanak a vállalatok marketing, kutatási, kockázatkezelési és ügyfélkapcsolatai folyamatainak hatékonyságának növelésében. Szövegbányászati megoldásai pedig megnyitják az utat a szöveges, strukturálatlan adatok (webszövegek, call-center jegyzetek stb.) információvá alakításához.

Alan Harton, az SPSS International közép-európai és közel-keleti tevékenységéért felelős vezetője "Enterprise Platform for Predictive Analytics" témájú előadásában a biztosítási üzleti szektorban bevezetett, élő példákkal illusztrált prediktív alkalmazásokról, azok előnyeiről szólt. Bemutatta, a holland Aegon, illetve ING a tipikus igénykezelési folyamatokban milyen eredményeket (csökkentett működési költségek, növekvő ügyfél-elégedettség, un. "fast-track" igénykezeléssel 20-40 százalékos költségcsökkenés stb.) lehetett elérni az SPSS alkalmazások használatával. Továbbá szólt a Claim Handler, illetve Intelligent Scripting prediktív igénykezelő alkalmazásokról.

A konferenciából kiragadva, néhány további érdekes témát dolgoztak fel az előadók: online tartalomfigyelés SPSS Clementine-nal; üzleti indikátorok kontra hazugságvizsgálat adatbányászattal; hatékony kárigénykezelés SPSS Predictive Analytics programtermékek támogatásával; a teljes marketingstratégia átalakítása adatbányászat segítségével az Invitel Zrt-nél. A mostani rendezvényen az SPSS szakembereinek több előadása mellett egy-egy előadással jelentkezett az ING, Ariosz, Scale Solutions, OTP Bank, Országos Gerincgyógyászati Központ, Data Research és az Invitel képviselője.    

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB Robotics és a koreai Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik. 

2024. június 10. 10:14

Szembe megyünk a fenntarthatósággal

A gazdasági növekedés ellentmond a fenntarthatóságnak, nemhogy el vagyunk késve, de még az irány is rossz, amerre haladunk – nyilatkozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a green.hu legújabb podcastjában, a GreenPodban. Az új fenntarthatósági weboldal a szokásosnál elmélyültebb, kőkemény zöld témákat érintő podcast beszélgetést folytatott az ország egyik legismertebb klímatudósával. 

2024. június 9. 13:20

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37