SPSS konferencia - kilencedszer

Kovács Attila, 2010. április 16. 22:52

2010. április 21-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az SPSS Adatbányászati és adatelemzési konferencia, melynek egyik fő témája idén az adatvédelem. A rendezvény kettős mottója: "Adatvédelem: elvek és gyakorlat - Adatbányászat: lehetőségek és korlátok". A Gerbaud-házban megtartandó szakmai esemény vendége és előadója lesz Jóri András adatvédelmi biztos.

A témához kapcsolódva kerekasztal beszélgetést is szerveznek, amelynek résztvevői többek között különböző szektorok nagy cégeinek vezetői, szakértői: Vereczki András, az AEGON vezérigazgató-helyettese; Hoffmann Márta, a Hoffmann Research International stratégiai igazgatója; Tóth Tamás, az OTP adatbányászati és elemzési osztályának vezetője; Vada Gergely, független üzleti coach; Jóri András, adatvédelmi biztos.

A szervezők azért választották délelőtti fő témának idén az adatvédelmet, mert ez az adatbányászati technológiák fejlődésének köszönhetően egyre inkább előtérbe kerül. Ez a technológiai fejlődés és az információk internetes megosztásának és elérésének elterjedése tette lehetővé, hogy az adatbányászat immár a szöveg- és webbányászattal is kiegészüljön. A személyes adatok védelmének problémája emiatt ma és a jövőben is heves viták tárgyát képezi majd.

A várható délutáni program, előadások, illetve várható előadók: Az adatbányászok már a spájzban vannak (Kovács Gyula, Data Research); Clemvoice -- hangból információ (Pancza Judit, SPSS Hungary); Megváltozott adatbáényászati fókuszok (Kurucsai János, Lombard Lízing); Hogyan hatott a válság az adatbányászok munkájára? (Szabó Norbert, OTP Bank); Pediktív analitika a weboldalak mögött --Ügyfélviselkedés alapú üzleti megoldások(Gáspár-Papanek Csaba, BME); SPSS Statistics 18.0 programcsomag újdonságai (Könyves Tóth Előd, SPSS Hungary).  

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36