Microsoft Imagine Cup 2008: környezetbarát gondolkodásra ösztönzi a diákokat

forrás Prim Online, 2008. január 8. 13:26

Képzeljen el egy olyan világot, ahol a technológia segítségével oldják meg a vízhiányt, állítanak elő tisztább üzemanyagforrásokat és csökkentik az energiaigényt! Mit szólna hozzá, ha sikerülne kigondolnia egy olyan koncepciót, amellyel megoldhatná a világ nagy környezeti problémáinak valamelyikét, és még busásan meg is jutalmaznák ezért az ötletért? Az Imagine Cup 2008 versenyt azoknak a környezetvédelmi érdeklődésű diákoknak hirdették meg, akik szívesen szert tennének némi ösztöndíj-kiegészítésre, és felkeresnének néhány igazán vonzó úti célt. A Microsoft már fogadja a jelentkezéseket a versenyre, amely arra ösztönzi a diákokat világszerte, hogy tehetségüket, képzelőerejüket és szaktudásukat latba vetve keressenek megoldást a fentiekhez hasonló környezeti problémák megoldására.

Az Imagine Cup immár hatodik éve mozgósítja a világ diákjait, hogy tehetségüket és találékonyságukat kiaknázva próbálják meg elképzelni, miként lehetne a technológia révén jobbá tenni a világot. A tavalyi versenyben 100 ország több mint 100 ezer diákja vett részt. A Microsoft reméli, hogy az idén még többen jelentkeznek, és ezúttal arra biztatja a diákokat, hogy a környezetvédelem terén álljanak elő merész ötletekkel, és „képzeljék el azt a világot, ahol a technológia támogatja a fenntartható környezetet.” Az online, helyi és regionális fordulók továbbjutói 2008 nyarán, az Imagine Cup párizsi döntőjében mérik össze erejüket. Itt a Microsoft több mint 180 ezer dollárral jutalmazza majd a kilenc kategóriában versenyző döntősöket. A pénzjutalmon túl az Imagine Cup karrierjük elindításában is segíti a diákokat. Az Imagine Cup több korábbi résztvevőjének sikerült az üzleti életben is érvényesülnie a versenyre fejlesztett megoldással.

Az Imagine Cup 2008 kilenc versenykategóriája a szoftver- és videójáték-fejlesztéstől kezdve az algoritmusokra és programozásra épülő problémamegoldásig terjed. Ám az Imagine Cup nem csupán a csúcstechnológiában jártas diákoknak szól. A művészi hajlamú érdeklődők különféle digitális művészeti ágakat, például a filmkészítést és a fotózást is megtalálják a kategóriák között.

A részvétel iránt érdeklődő diákok itt olvashatnak bővebben az Imagine Cup 2008 versenyről. Részletes tájékoztatás a kategóriákról itt található.

A tavalyi szöuli döntőben a magyar küldöttség legszebb eredményét, algoritmus kategóriában 3. helyezést Szebeni Szilveszter, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanulója érte el. Igen eredményesen szerepelt, bár sajnos nem jutott a végső döntőbe a főleg BME-hallgatókból álló „The Team” nevű csapat, akik egy óvodásoknak szóló, angol nyelvet tanító szoftverrel neveztek be.

A Microsoft Magyarország idén is arra biztatja a magyar középiskolásokat és egyetemistákat, hogy minél többen próbáljanak szerencsét. Ennek ösztönzésére ez évben meghirdeti az Imagine Cup regisztrációs játékot, melynek keretében a leggyorsabb 100 hallgató, aki február 1-jéig beregisztrál a versenyre, és valamelyik kategóriában versenyző lesz, majd a hírt továbbadva két további hallgató az ő ajánlásával szintén benevez a megmérettetésre, Microsoft Wireless Mouse-t nyer. Az Imagine Cup akcióról, a nevezési feltételekről további részleteket az MSPortal oldalon olvashat minden érdeklődő.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59