A SurfControl minden spamszűrője Checkmark Prémium minősítést kapott

forrás Prim Online, 2007. február 14. 17:04
A SurfControl RiskFilter minősítésével a West Coast Labs a SurfControl harmadik e-mail szűrő megoldásának is megadta a legjobbaknak járó „Checkmark Premium” tanúsítványt. Ezt a minősítést csak azok a megoldások kaphatják meg, amelyek a spameket legalább 97%-os hatékonysággal szűrik ki. A SurfControl technológiája a tesztek szerint 99%-os spamfelismerési hatékonyságot ért el, mindezt kereken 0 (nulla) téves azonosítás (false positive) mellett.
A West Coast Labs egyike a világ vezető teszt- és kutatólaboratóriumainak, amely már csaknem tíz éve szorosan együttműködik a világ vezető biztonságtechnikai fejlesztőcégeivel és felhasználóival. A „Checkmark” tanúsítási rendszerben mindenki által elfogadott, független standardok alapján végzik a biztonsági termékek hatékonyságának tesztelését. Az „antispam” kategóriában a spamek 90%-át felismerő termékek már megkaphatják a Checkmark minősítést, a Checkmark Premiumhoz azonban legalább 97%-os hatékonyság szükséges. Bár az elvárásokat a SurfControl 99%-os teljesítményével könnyen túlteljesítette, sokkal lényegesebb, hogy mindezek során egyetlen e-mailt sem minősített tévesen spamnek, tehát false positive aránya 0% volt.

A SurfControl e-mail technológiája három változatban is elérhető. A hagyományos megoldásokat kedvelő, illetve a legkomolyabb tartalomszűrő funkciókat igénylő ügyfelek a SurfControl E-mail Filter szoftvert használhatják. Akik az egyszerű üzemeltetést és az egy gyártó által garantált működést tekintik elsődlegesnek, a SurfControl RiskFilter célhardvert (appliance) kedvelhetik. Akik pedig a teljes funkció kihelyezését, az üzemeltetés költségének és felelősségének áthárítását helyezik előtérbe, a SurfControl MailControl kihelyezett szolgáltatást vehetik igénybe. Ezzel a portfólióval a SurfControl az egyetlen cég a világon, amely mindhárom elérhető formában választ ad az e-mailhez kapcsolódó fenyegetésekre.

A SurfControl e-mail szűrő technológiája jóval több, mint egyszerű spamszűrő, hiszen a bejövő és kimenő e-mailek komplex kezelése is megoldható mélyreható tartalomszűrő funkcióival. Leginkább látványos funkciója ezzel együtt mégis a spamszűrés, mely több különböző rétegben és technológiával veszi fel a harcot a spamek ellen. Első szinten megszakítja a kapcsolatot a megbízhatatlan és kártékony forrásokkal. A technológia esszenciája a kézzel válogatott spamlenyomat adatbázis, amely százezerszám tartalmazza a spamek digitális „ujjlenyomatát”, és a spamek túlnyomó részének kiszűrését az emberi felügyeletnek köszönhetően garantáltan false positive mentesen végzi el. A lenyomatok és hagyományos (pl. a Boole-féle) algoritmusok által fel nem ismert, például képalapú spameket pedig kifejezetten ezekre kifejlesztett mesterséges intelligenciával ellátott algoritmusok fogják meg. Ezen felül már csak hab a tortán a többi technológia, például a szándékosan elgépelt szavak felismerése.

A SurfControl egyébként a közelmúltban WebFilter webtartalom-szűrő termékével is újabb sikert könyvelhetett el. Tartalombiztonsági kategóriában a SurfControl webszűrőjének ítélték oda az ISAserver.org olvasói az első díjat. Ezt az oldalt havonta 170 000 Microsoft ISA rendszergazda és IT specialista használja. Az oldal látogatói által adományozott díj tehát azt jelenti, hogy az a termék, amelynek odaítélik, valóban a legjobb saját kategóriájában.

Mint a SurfControl magyarországi képviselője, a filter:max stratégiai igazgatója, Nemes Dániel elmondta, a West Coast Labs „Checkmark Premium” tanúsítványa nagy elismerés annak, akinek odaítélik, ráadásul így már a SurfControl szűrőportfóliójának minden eleme a legmagasabb szinten minősített. „Ez azért lényeges, mert számtalan termék van a piacon, ám közöttük mind teljesítményben, mind árban óriási különbségek vannak, és az olcsó termékek gyakran több kárt okoznak a valós e-mailek kidobálásával, mint amilyen hasznot jelentenek. Különösen Magyarországon ritka, hogy egy cég vagy intézmény megengedheti magának, hogy ezeket egyenként letesztelje, és a tesztek eredménye alapján döntsön. A független szervezetek és kutatólaboratóriumok által adományozott díjak és tanúsítványok ezért megkönnyítik a szakemberek választását”.
Kulcsszavak: security spam filtermax

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36