Továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt

forrás Prim Online, 2006. december 4. 14:20
A Deloitte ismét elkészítette az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás rangsorát az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban.
Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezetői körében végzett felmérés szerint a vezérigazgatók 87 százaléka bízik abban, hogy a növekedési ütem a következő években is fenntartható. A rangsor készítésének elmúlt 6 esztendeje óta a vezérigazgatók az idén a legoptimistábbak a jövőt illetően.

Az EMEA régió 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozását tartalmazó teljes listát a november 27-én megrendezett hivatalos díjátadón tette közzé a Deloitte. A sorrend ismertetésén kívül a Deloitte ismertette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérésének eredményeit is. A vizsgálat betekintést ad a győztes vállalkozások üzleti trendjeibe és háttérstatisztikáiba, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. 

Az első öt helyezett és százalékos növekedésük

1. MX Telecom Ltd Egyesült Királyság 57 939% Vezeték nélküli IT szolgáltatások
2. Q-Cells AG Németország 33 019% Napenergia
3. TomTom N.V. Hollandia 29 518% Műhold navigációs megoldások
4. Komdat GmbH Németország 27 864% Internetmarketing
5. Wintegra Izrael 22 421% Félvezetők

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:

  • Továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt. A listán szereplő vállalkozások 44 százaléka erről a piacról kerül ki; míg a sorban utána következő szereplő a kommunikációs és a hálózati szektor, 16 százalékkal van jelen a listán;
  • A lakosságszám arányában a norvég, az izraeli és az ír technológiai vállalkozások a legsikeresebbek;
  • A legtöbb vállalakozás az Egyesült Királyságban található. A listán szereplő 500 vállalkozásból 91-nek az Egyesült Királyság a székhelye, míg az őt követő Franciaországban 84 vállalkozás található.

A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérés áttekintése

Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás ("Technology Fast 500") rangsorának összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. A tapasztalt főbb tendenciák az alábbiak:

  • A régióban minden idők legmagasabb arányát mutatja a jövőbeli növekedés fenntarthatóságába vetett bizalom: a cégvezetők 87 százaléka vagy rendkívüli módon, vagy nagyon bízik abban, hogy vállalkozása a következő évben is fenn tudja tartani az elért növekedési ütemet;
  • Az aggodalmak elsősorban a megfelelő munkaerő kérdésköréhez kapcsolódnak: a vezérigazgatók csaknem egynegyede (24 százaléka) szerint a magasan képzett, kiváló munkavállalók jelentik a növekedés kulcsát;
  • A jól képzett munkavállalók felkutatása, felvétele és megtartása jelenti a legnagyobb kihívást a megkérdezett vezérigazgatók 38 százalékának.

"Örömmel tapasztalom, hogy az 500 leggyorsabban növekvő vállalkozás adatai valóban alátámasztják azt a tényt, hogy a bizalom soha nem látott magasságokba szökött a régióban" - mondta el Igal Brightman, a Deloitte Touche Tohmatsu Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) üzletágának globális ügyvezető partnere. "A szoftveripar továbbra is a leggyorsabban növekvő ágazat, mivel különösen alkalmas egy könnyen méretezhető, alacsony rezsiköltségű globális üzleti modell kialakítására. Az Egyesült Királyság megkönnyebbüléssel veheti tudomásul, hogy visszanyerte vezető helyét a rangsorban szereplő vállalkozások száma terén, ami nagyrészt a mobil és web-alapú vállalatközi (B2B) szolgáltatások terjedésének köszönhető.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17