Panasonic: cserélhető objektíves digitális SLR fényképezőgép

forrás Prim Online, 2006. február 27. 14:04
A Panasonic bejelentette első cserélhető objektíves digitális SLR fényképezőgépét, a Lumix DMC-L1 modellt.
Habár a DMC-L1 digitális fényképezőgép, külseje az analóg gépekéhez hasonlatos. Ez a hasonlóság a múltban használt, távolságmérős, filmet használó fényképezőgépekre emlékezteti használóját. Ezek a tulajdonságok - a vázra épített zársebesség-szabályozóval, valamint a Leica D Vario-Elmarit 14-50mm/F2.8-3.5 objektívre (szintén most kerül bemutatásra) szerelt rekeszgyűrűvel együtt - jelentősen megkülönböztetik a DMC-L1 modellt a hagyományos digitális SLR fényképezőgépektől mind kivitel, mind működtetés szempontjából.

A DMC-L1 modell 2,5"-os, nagy felbontású LCD-kijelzője teljes idejű Live View funkcióval rendelkezik. Ezt az új Live MOS érzékelő teszi lehetővé, ami a Panasonic saját νMaicovicon technológiájával lett kifejlesztve. Az L1-ben használt 4/3"-os, 7,5 millió pixeles Live MOS érzékelő egyszerre nyújtja a CCD-érzékelők kiváló képminőségét, valamint a CMOS alacsony energiaigényét. A készülék rendelkezik továbbá a Venus Engine III képfeldolgozó áramkörrel, ami a Live MOS érzékelővel együtt kiemelkedő képminőséget és olyan képfeldolgozási teljesítményt biztosít, mely például gyors sorozatfelvételek készítésénél igen hasznos.

Az L1 továbbá rendelkezik az úgynevezett ultrahangos szűrővel, ami porvédőként szolgál, így nem kell aggódni, hogy az objektívek cserélésekor por kerül a készülékbe.


A DMC-L1-es várhatóan ősszel kerül magyarországi forgalomba. Várható áráról egyelőre nincsenek információk.
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14