3GSM: magyar nemzeti stand Barcelonában

Kovács Attila, 2006. január 27. 19:39
A február 13-16. között Barcelonában megrendezendő 3GSM World Congress "mobilcsúcs” kiállításán, a 2-es csarnokban (Hall 2, G64) lesz található a 36 négyzetméteres magyar nemzeti stand, ahol négy cég mutatja be termékeit, megoldásait, szolgáltatásait: az Allround Kft., az E-Group Magyarország Rt., a Flexiton Kft. és az ITware.
A 2005-ben rekordévet záró Allround Kft. számos bejelentéssel, bemutatóval és demóval készül a barcelonai 3GSM World Congress-ra. A termékportfolió két teljesen új termékkel bővült, de új verziókkal mutatkoznak be a már meglévő termékek is. Az itt debütáló új alkalmazások közül az xDR Store a jogi követelményeknek való megfelelést segíti elő a telekommunikációs szolgáltatók számára a hívásadat rekordok biztonságos, strukturált tárolása és lekérdezése terén, míg az Allround Mediation a különböző telekommunikációs eszközök közötti formátumillesztés feladatát látja el. Új fejlesztésekkel jelentkezik a CeDaR, az Allround számlázási rendszereket tesztelő, a BABT által tanúsított szoftverterméke, valamint a roaming management termékcsalád két tagja, a TAP Solution és az AllRoamer. A tavalyi cannesi kiállításon bemutatott Allround Management Console funkcionalitása is jelentősen bővült.

Az E-Group a kiállításon bemutatja a Signed Document eXpert (SDX) elektronikus aláíró termékcsalád egyik szerver oldali megoldásának mobil operációs rendszereken használható változatát, továbbá a mobileszközökön történő elektronikus aláírást támogató Wireless SDX komponenst is. Az E-Group bemutatásra kerülő alkalmazásaival és az SDX aláírási architektúra rétegének segítségével szeretné megismertetni az érdeklődőket a digitális aláírás mobil eszközökön történő használatának alkalmazási lehetőségeivel, melyet a látogatók élő demonstráció, illetve saját telefonjaik segítségével ki is próbálhatnak.

A FlexiTon Kft. által a távközlési hálózatok üzemeltetőinek szállított szoftver megoldások alapja az Ariadne termékcsalád, ami a hálózatok tervezési, üzemeltetési és nyilvántartási feladataiban nyújt segítséget. Mivel az Ariadne-t Magyarországon kívül Európa 14 országában és Japánban is használják, a 3GSM-en a FlexiTon a termékcsalád Ariadne/MNM modulját mutatja be, amely a mobil távközlési hálózatok átviteltechnikai tervező és műszaki nyilvántartó feladatait fedi le. A megoldás lehetővé teszi a hálózat minden elemének kezelését grafikus felhasználói felület segítségével, hatékonyságot, valamint gyors és mérhető beruházás-megtérülést (ROI) eredményezve. A cég mobil távközlési cégeknek kínált digitális adatelőállítási szolgáltatással is megjelenik. Ez elsősorban műholdfelvételekből és légifotókból készített épületmagassági-, fedettségi- és domborzati adatbázisok előállítását jelenti.

A barcelonai kiállításon az ITware többek között a következő saját fejlesztéseit és forgalmazott termékeit mutatja be: 3G kommunikációs platform, nagy teljesítményű SMS router, helyfüggő alkalmazások - flotta menedzselés, mobil számhordozhatóság, SMS/MMS fal alkalmazás DVB-T platformon.

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Foxit PDF Reader 2024.2.1.25153

Funkciókban gazdag PDF olvasó program PDF fájlok megnyitására és szerkesztésére. Lehet vele jegyzeteket, kiemeléseket, szövegdobozokat hozzáadni, oldalakat forgatni, nagyítani és menteni. A dokumentumhoz kép, hang- és videótartalom is csatolható.

2024. május 21. 19:52

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59