Megatrend: Nagyszabású "papír alapú" informatikai projekt

forrás Prim Online, 2005. április 3. 08:50
Rendszerintegrációs project megvalósítási szerződésének aláírására került sor a napokban több mint 300,000 EURO értékben a MONDI BUSINESS PAPER Hungary Rt. és a Megatrend 2000 Informatikai Rt. részéről.
A MONDI BUSINESS PAPER csoport (akkor még Neusiedler) a kilencvenes évek közepén vált ismertté Magyarországon, ekkor vásárolták meg a szolnoki és a dunaújvárosi papírgyárakat, s ezzel a lépéssel váltak nemzetközi vállalattá. A csoport már évek óta a MONDI 100 %-os leányvállalataként működött, a névváltoztatásra tavaly novemberben került sor, amikortól a vállalat immár MONDI BUSINESS PAPER Hungary Rt. néven ismert. A MONDI BUSINESS PAPER a közelmúlt eredményeinek tájékoztatása szerint a vállalat csoport az elmúlt hat évben megháromszorozta a forgalmát, ennek következtésen a papír-és csomagolóipar vezető szeplőjévé vált.

A fejlesztések keretében a cég a szolnoki telephelyén egy nagy megbízhatóságú, üzleti kritikus IT infrastruktúra kiépítését tervezi, mely biztosítja a vállalati alkalmazások biztonságos és konszolidált elérését. A projekt keretén belül kerül bevezetésre az az ORACLE alapú termelés követési (NPT) rendszer, melynek bevezetését a vállalat csoport vezetése is kiemelt figyelemmel kísér. Cél a meglévő BackOffice rendszer szerverparkjának a fejlesztése, konszolidációja, valamint az új termelés követési rendszerhez szükséges kiszolgálók kialakítása, üzletkritikus kiszolgáló rendszer korszerűsítése, üzembiztonságának a növelése.

Az üzleti siker értékét növeli, hogy a Megatrend csapata a megrendelést szoros versenyben a cégcsoport egy külföldi beszállítójával szemben nyerte el, a HP Magyarország támogatásával. A szerződés megszerzése szakmai fegyvertény is, hiszen a teljesítmény-elvárások nemzetközi mércével mérve is igen szigorúak. A projekt jelentőségét mutatja, hogy a magyarországi fejlesztés egy pilot project, amelynek eredményessége esetén a Mondi a környező országokra is kiterjeszti ezt a termelésirányítási rendszert.

A projekt két szakaszból áll. Az első szakaszban a Megatrend 2000 Rt. mérnökcsapata a tesztelési-, teljesítménymérési eljárásait, a katasztrófatervet és a jelenlegi rendszer migrálási tervét készítik elő. A következő állomás a BackOffice rendszer éles próbaüzeme és vele egy időben az ORACLE rendszer teljesítménytesztje, a rendszer finom hangolása. Az előírt teljesítményelvárások következtében ez nem egy rutinszerű rendszerintegráció, hanem igen finom, aprólékos mérnöki munkát igénylő feladat, mely megköveteli a nagy gyakorlatot és elméleti szaktudást a szakemberektől. A mai rohanó digitális világunkban az új technológiák minduntalan újraírják a játékszabályokat. A Megatrend 2000 Rt. a méltányos áraival, minőségével a kihívás mellett lehetőséget kapott az újabb bizonyításra.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38