Nagy teljesítményű, hordozható munkaállomás

Széll Zoltán, 2005. március 27. 13:30
A Fujitsu Siemens Computers bejelentette a Celsius H230 hordozható munkaállomást.
Az új rendszer kiváló grafikus és számítástechnikai képességekkel, nagy fényerejű képernyővel és hosszú működési idejű akkumulátorral rendelkezik, amelyek együtt nagy teljesítménnyel támogatják a professzionális alkalmazások futtatását.

A nagy teljesítményű hordozható munkaállomást elsősorban professzionális grafikus alkalmazásokhoz - pl.: CAD, virtualizációs és pénzügyi alkalmazások - tervezték, de digitális tartalomkészítéshez (DCC) is ideális. Grafikus képességei kiválóak, ami az új PCI Express technológiát magába foglaló és az OpenGL grafikus alrendszert támogató, ATI Mobility FireGL V5000 3D grafikus gyorsítónak (256 MB memóriával) köszönhető.

A Celsius H230 15 hüvelykes, IPS technológiával készült LCD képernyőt (kíméli a szemet), két akkumulátort (6 óra szünetmentes működést biztosít), Intel 915PM Express lapkakészletet, Intel Dothan Pentium M processzort és vezeték nélküli modult tartalmaz. Az utóbbi három a Centrino mobil platform komponense. Az Intel Centrino mobil technológia garantálja a rendszer rendkívüli teljesítményét.

A nagy felbontású UXGA képernyő (1600x1200 képpontfelbontással) az IPS technológiára épül. Ugyanolyan felbontás mellett az IPS kijelzők fényereje és élessége felülmúlja a hagyományos modellekét. Ezek a panelek még 170 fokos látószögből is élesek és tiszták.

A Celsius H230 nagy biztonsággal rendelkezik. Ehhez biztonsági panelt és BIOS-t tartalmaz, bootolási, valamint merevlemez jelszavakat alkalmaz és SmartCard olvasóval (opcionális) is rendelkezik.

A hálózati csatlakozást Gigabit LAN kapu, V.92 modem és opcionális WLAN támogatja. A négy USB 2.0 kapu, az IEEE-1394 FireWire határfelület és az opcionális Bluetooth modul külső eszközök széles választékával - billentyűzet, egér, fényképezőgép, nyomtató, lapolvasó, külső merevlemez, mobil telefon - biztosít zavartalan együttműködést.

Az optikai meghajtókat, további merevlemezeket és akkumulátorokat befogadó ModularBay része az alapkiépítésnek, éppúgy, mint a PC Card, Express Card, SD és MMC kártyanyílások.
Kulcsszavak: notebook Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36