Új Lifebook noteszgép

forrás Prim Online, 2005. március 20. 16:31
A Fujitsu Siemens Computers a Sonoma Intel Centrino mobiltechnológiai platform bejelentését követően bemutatta legújabb, Lifebook E8020 noteszgépét.
Az ATI Mobility Radeon X600 grafikus vezérlővel és 15,1 hüvelyk képátlójú 1600x1200 felbontású SXGA+ TFT kijelzővel felszerelt Lifebook E8020 tovább erősíti a Lifebook E sorozat jellemzőit: a rendkívüli teljesítményt és a sokféle csatlakozási lehetőséget. Az Fujitsu Siemens Computerstől megszokott egyedi konfigurálási lehetőségnek köszönhetően minden egyes noteszgép könnyedén a felhasználók egyéni igényeihez igazítható. A Multibay elnevezésű egységes kialakításnak köszönhetően a noteszgép DVD-írója egyetlen mozdulattal kivehető, és a helyére beilleszthető egy második akkumulátor vagy egy második merevlemez. A rendszer két akkumulátorral akár 8 órás folyamatos működésre is képes.

Az Intel 915PM lapkakészlettel dolgozó Lifebook E8020 noteszgép hazánkban márciustól elérhető. Az integrált grafikus megoldással (Intel Graphics Media Accelerator 900) és 15,1 hüvelyk képátlójú 1024x768-as felbontású XGA TFT kijelzővel ellátott Lifebook E8020 modell 2005 májusában kerül piacra. A vállalat ezzel egyidőben más noteszgép-sorozatait is az Intel új lapkakészleteivel szereli fel.

A Lifebook E8020 a biztonságos kommunikáció érdekében minden szinten védett, és az illetéktelen használattal szemben is felvértezi gazdáját. A rendszer betöltésekor a felhasználónak a gép biztonsági paneljén található öt hardvergombbal meg kell adnia hozzáférési kódját. A használat során ugyanezek a gombok a fontosabb funkciók vagy speciális alkalmazások gyorsbillentyűiként használhatók. A rendszert emellett dupla jelszavas védelem is óvja a jogosulatlan hozzáférés ellen, a merevlemez-meghajtó tartalmát pedig csak külön jelszó megadásával lehet elérni. Az intelligens kártyák egyszerű használatáról smartkártya-olvasó gondoskodik, az opcionális TPM modul pedig emelt szintű tranzakcióvédelmet biztosít. A Lifebook E8020 masszív magnéziumháza megóvja a rendszert és adatait a napi használat során akaratlanul is előforduló mechanikai sérülésektől. A Fujitsu Siemens Computers többi noteszgépéhez hasonlóan a Kensington zár fizikailag akadályozza meg a noteszgép elmozdítását.

A Lifebook E8020 karbantartását és az adminisztrálást DeskView kliens-felügyeleti alkalmazás egyszerűsíti. Ez a megoldás tovább növeli a rendszer rendelkezésre állását, és tetemesen mérsékli a folyamatos üzemeltetés költségeit. A BIOS és a riasztások felügyelete része a gép alapkiépítéséhez tartozó Deskview csomagnak. A bonyolultabb feladatokat, mint például az alkalmazásszoftverek távtelepítése, az operációs rendszer-migrálás, a több hálózatra kiterjedő hardver- és szoftverleltár-készítés vagy a licenckezelés az opcionális ManageITSuite Migration és ManageIT Suite Controlling megoldások segítségével lehet elvégezni.
Kulcsszavak: notebook Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36