4 megapixeles Panasonic DMC-LS1 3-szoros optikai zoommal

forrás Prim Online, 2005. február 8. 13:40
A Panasonic vadonatúj LUMIX modelljei között bemutatja a 4,0 megapixeles DMC-LS1-et, amely a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral, valamint 3-szoros optikai zoommal van felszerelve, és 2db AA méretű („ceruza”) elemmel is képes működni.
A Panasonic az iparágban elsőként oldotta meg a MEGA O.I.S. beépítését a kompakt digitális fényképezőgépekbe. A DMC-LC80/70/50 elődmodellekhez viszonyítva a Venus Engine képfeldolgozó LSI-t itt az újonnan kifejlesztett Venus Engine Plus váltja fel, amely mintegy 50%-kal kevesebb energiát fogyaszt, miközben még magasabb képminőséget és gyorsabb reakcióidőt tesz lehetővé. Az új modell egy hatalmas, 5cm átlójú TRM (mikrotükrözéses rendszerű) LCD monitorral rendelkezik, amely különösen jól látható még a szabadban, napos időben is. Emellett a zoom lencse a Panasonic kikristályosodott optikai technológiájával, 3 aszférikus lencsével rendelkezik, melyek segítségével elérhetővé vált a kompakt méret és a magasabb optikai teljesítmény. A DMC-LS1 2005 áprilistól kerül forgalomba Magyarországon.

Általában a kompakt fényképezőgépek legnagyobb problémáját a kézremegés okozta homályos képek jelentik, különösen az LCD monitoron át készített felvételek esetében, de a MEGA O.I.S. segítségével mindez már megoldódott. A pillanat heve, amelyre soha nem lehet eléggé felkészült, a gyengén megvilágított beltéri vagy éjszakai körülmények, amikor a zársebesség lelassul, valamint a makró felvételek, melyeknél a legapróbb mozdulat is elrontja a képet, mind olyan gyakori helyzetek, melyeknek eredménye az elmosódott felvétel. Ugyanakkor a MEGA O.I.S. jóvoltából még ilyen körülmények között is tiszta, gyönyörű képeket készíthet. A másodpercenként 4 teljes felbontású felvétel készítését lehetővé tévő sorozatfelvétel funkció mellett az újonnan kifejlesztett Venus Engine Plus új, korlátlan sorozatfelvétel üzemmóddal is rendelkezik, melynek használatával mindaddig készítheti a felvételeket gyors egymásutánban, amíg a memóriakártya vagy a beépített memória meg nem telik. Sőt, az új modellek 14 megabájtos belső memóriával rendelkeznek, melynek köszönhetően akkor is fényképezhet, ha éppen nincs Önnél egy SD memóriakártya, és így kedvenc képei mindig Önnel lehetnek, bárhová is megy. Továbbá, a nagy méretű LCD kijelző ellenére az akkumulátor élettartama 215 kép (CIPA) felvételét teszi lehetővé a mellékelt 2 AA OXYRIDE akkumulátor használatával.

A DMC-LS1 üzemmódválasztó tárcsájának óriási segítséget jelentő beállításaival és az előre programozott, kiválasztható jelenet üzemmódokkal, valamint a MEGA O.I.S. funkcióval a tökéletes kompakt fényképezőgép, különösen a kezdő felhasználók számára, mellyel egyszerűen készíthetnek tiszta, gyönyörű felvételeket.

Panasonic sajtóközlemény
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14