Digitális Panasonic kamkorderek 30-szoros zoommal

forrás Prim Online, 2005. január 5. 19:04
A Panasonic bemutatta új digitális kamkordereit, melyek Magyarországon 2005 márciusától kerülnek forgalomba.
A Panasonic bemutatta új digitális kamkordereit; a páratlan részletességű és színhűségű felvételekre képes 3CCD-s GS250, GS150, GS140, GS75 modelleket; illetve a digitális kamkorder család további tagjaiként a max. 30-szoros (24x a GS21/GS17 esetében), nagy teljesítményű optikai zoommal rendelkező GS35, GS21 és GS17 modelleket.

2004-ben a Panasonic a digitális kamkorderek három fő típusát mutatta be: a 3CCD modelleket, az ultrakompakt modelleket és a nagy zoom-teljesítményű modelleket. Ettől az évtől kezdődően már az ultrakompakt modellek is 3CCD-vel rendelkeznek. Az új típusok beolvadva a 3CCD-s kamerák táborába tovább erősítik a termékcsaládot.

A 3CCD modellek rengeteg képjavító technológiát tartalmaznak, kezdve a zajszűrő és felbontásjavító Crystal Engine digitális jelfeldolgozó LSI-vel. Az Optikai Képstabilizátor (a GS250-ben) rendszer minimálisra csökkenti a kézremegés hatását a képminőség romlása nélkül mozgókép (O.I.S.) és fénykép (MEGA O.I.S.) felvételi üzemmódban. A Leica Dicomar objektív és az alacsony fényszórású lencse (Leica Dicomar lencse alacsony szóródású üveggel a GS250-ben és Leica Dicomar lencse a GS150/GS140-ben) tisztább, kevesebb színhibával rendelkező képeket állít elő. A Panasonic Négyszeres Sűrűségű Pixel Elosztási technológiája pedig 3,1 megapixel (2,3 megapixeles állóképfelvétel a GS150/GS140 és 1,7 megapixeles állóképfelvétel a GS75 esetében) felbontású állóképeket biztosít.

A nagy zoom-teljesítményű modellek közül a GS35 az előző modellekhez képest még egy lépéssel továbbmegy. A világszerte elismert 24-szeres optikai zoommal rendelkező lencserendszert világelső 30-szoros optikai zoomal rendelkező objektív váltja fel, amely akár 35,7 mm-es (35 mm-es fényképezőgépekkel egyenértékű) "nagy látószögű" felvételt is lehetővé tesz. Minden nagy zoom-teljesítményű modell számos kényelmi funkcióval is rendelkezik. A "Bőrhiba korrekció" üzemmód azokon a területeken, ahol bőrszínt érzékel, automatikusan lágyabbra állítja a fókuszt, így simább, kellemesebb megjelenést kölcsönöz a bőrnek. A "Színes éjszakai felvétel" üzemmóddal pedig csaknem teljes sötétségben is elfogadható minőségű videók készíthetők. Ráadásul az 1,3 másodperces (1,7 másodperc a GS35 esetében) gyorsindításnak köszönhetően a hirtelen kínálkozó filmezési vagy fotózási lehetőségeket sem mulasztja el.

A korábbi modelleken az LCD monitor hátoldalán elhelyezkedő kezelőszervek most magán az LCD képernyőn jelennek meg és egy menüképernyő, valamint egy érintő-joystick segítségével működtethetők. A további használatot megkönnyítő jellemzők között szerepel a nagy teljesítményű Power LCD, amely egyetlen gombnyomásra közel megkétszerezi a monitor fényerejét (így erős fényviszonyok mellett - pl. napsütéses környezetben - is jól látható képet ad). A képernyőkijelzések nyelve immár nyolcféle lehetőség közül választható ki; angol, német, francia, olasz, spanyol, holland, svéd és lengyel.

A hálózati funkciók sora az SD Memóriakártyával kezdődik, melynek segítségével leegyszerűsödik az állóképek felvétele és átvitele. Minden új 3CCD modell és a GS35 támogatja a USB 2.0 High Speed (nagy sebességű HS üzemmódú) számítógép-csatlakoztatást a DV adatok egyszerű átvitele érdekében. A modellek USB Video Class (szabványos formátum, amely Microsoft Windows XP Home Edition / Professional, SP2 vagy újabb verzió esetén lehetővé teszi egy USB kábelen át a mozgóképes adatok valós idejű átvitelét) kompatibilisek, ami lehetővé teszi a mozgóképek valós idejű feltöltését és a mellékelt MotionDV STUDIO 5.3 LE videoszerkesztő szoftver segítségével a felvételek szerkesztésének leegyszerűsítését.
Kulcsszavak: Panasonic kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14