Samsung offenzíva az irodatechnika piacon

Call Center, a magasabb színvonalú tájékoztatásért

forrás Prim Online, 2004. október 13. 14:55
A Samsung Electronics Magyar Rt. idei árbevételét 44 milliárd forint értékben határozta meg, melyből az informatikai üzletág várhatóan 9 milliárd forintot, azaz az árbevétel 20%-át fogja biztosítani. Az elmúlt években a Samsung IT üzletága nemzetközi és hazai szinten is bámulatos növekedést produkált. 2004 második negyedévére a Samsung IT termékcsoportjainak jelentős része piacvezető szerepet töltött be. A LCD monitorok területén 14,8%, a CRT+TFT monitorok piacán 20,1%-os piaci részesedéssel vezeti az élbolyt. A nyomtatók (16,4%) és ODD-k (21%) piacán a második helyet vívta ki magának, míg a HDD piacon kimagasló, 55%-os piaci részesedése a vezető helyet biztosította. Az IT üzletág kitűnő eredményei mára az irodatechnika piac második meghatározó szereplőjévé teszik a Samsungot.
Samsung Electronics Magyar Rt. 2003-ban 30 milliárd forint összesített forgalmat teljesített, melyből az IT üzletág 16%-ot, azaz 4,7 milliárd forintot regisztrált. Az előzetesen prognosztizált összesített forgalomnövekedés idén várhatóan eléri majd a 47%-ot.

A 2004-es év eltelt 3 negyedévében a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága a legtöbb termékcsoportjában a tervezett, vagy annál is nagyobb forgalmat generált, így a teljes évet nézve, előreláthatóan túlteljesíti a 8,9 Mrd HUF árbevételi tervét.

A CRT monitorok piaca a vártnál lassabban csökken, és a prognosztizált árerózió sem érvényesül. Nem úgy a TFT monitorok terén! Ezen eszközök átlagos árai 15-20%-kal csökkentek, ezért a Samsung árbevételi tervének eléréséhez ugyanennyivel több terméket kellene értékesíteni. A Samsung merevlemezek rendkívül népszerűek lettek, ezért az eredetileg is merész forgalmi elvárásokhoz képest is jóval nagyobb, 130%-os eredménnyel zár a hazai képviselet.

Az idei év másik sztár termékcsoportja a Samsung nyomtatók. Második negyedévben a mono lézernyomtatók piacán Magyarországon 16,4%-os, ezzel az első félévben közel 11%-os piacrészt hasított magának a Samsung! Az idei tavasszal bővítette termékválasztékát színes és multifunkciós nyomtatókkal is, ezekkel újabb sikereket hozott a tesztgyőzelemmel és versenyképes árral rendelkező lézernyomtatóival. A Samsung Electronics figyelmének középpontjában a nyomtató üzletág ugyanolyan súllyal szerepel, mint többi IT termékcsoportja, amit a jövőre vonatkozó terveiben is kiemelt, hiszen külön stratégiát tűzött ki a fekete-fehér, a színes, valamint a multfunkciós eszközeire. Meglehetősen kedvező ár-értékarány jellemzi a most ősszel bevezetésre kerülő ML-1520, ML-2250 monolézer, SCX-4100 multifunkciós, és ML-2551N hálózati munkacsoport nyomtatóit, melyek már megjelenésük pillanatában több vállalati beszerzési pályázatok nyertesei lettek!

Call Center - 40/985-985

A Samsung versenytársaihoz képest szélesebb termékkínálattal rendelkezik, ami professzionális ügyfélszolgálati rendszer kiépítését igényli. A vállalat ennek az elvárásnak eleget téve indította be 2004. augusztusában országon belül helyi tarifás telefonos ügyfélszolgálatát. A szolgáltatás célja, hogy az ügyfélszolgálati vagy szerviz információ céljából érkező hívásokat gyorsan, szakszerűen és hatékonyan kezelje.

A vevőszolgálat munkájában 10 fő, a Samsung termékek ismeretével rendelkező, a feladatra hónapok során felkészített munkatárs vesz részt. A szolgáltatás kialakításában figyelembe vették a gépi hang és a személyes információközlés arányát, az emberközpontú vevőkapcsolat megőrzése érdekében. A Samsung által létrehozott három pilléres, komplex ügyfélszolgálati rendszer a call centeren kívül az Internetes oldalon és a gyors szervizzel áll vevői rendelkezésére

World Cyber Games 2004 - San Fancisco


2004. október 6-10. között rendezték meg a World Cyber Games amerikai döntőjét a Samsung Electronics támogatásával. A 60 ország 700 legjobb cyber játékosával küzdöttek meg az augusztus végi, magyar selejtező nyertesei is. A 400 ezer dollár (80 millió forint) összdíjazású világversenyen magyar cyber-hőseink közül a Counter-Strike csapat csodás győzelmet aratott a kazahsztáni csapat felett, akiket a selejtezőben már csak az aranyérmes dán klán győzött le. Juhász Ádám (FIFA 2004) és Zentai György (StarCraft: Brood War) a selejtezőken tovább jutott csoportjából, de pontjaik száma nem biztosította a dobogós helyet.

Az öt napos küzdelem jelentős számú közönséget vonzott a helyszínre, ami a rendezők szerint egyértelműen bizonyítja, hogy az e-sport iránt érdeklődők száma megközelíti a hagyományos sportok szintjét.

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Szegedi IT-startupból nemzetközi siker

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 18:27

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36