Új, csúcsminőségű 3CCD-s Panasonic videokamera

forrás Prim Online, 2004. június 23. 18:01
A Panasonic új, csúcsminőségű 3CCD-s videokamerát (NV-GS400) jelentett be, mely 4 megapixel felbontású fényképek készítésére is képes.
A Panasonic bemutatja NV-GS400 e.cam modelljét - egy olyan 3CCD digitális videokamerát, amely lélegzetelállító minőségű, 4 megapixel felbontású fényképek készítésére is képes. A GS400 lelke ugyanaz a 3CCD kamera rendszer, amelyet a professzionális televíziós berendezésekben is alkalmaznak. A fény három elsődleges színösszetevőjének feldolgozására külön-külön CCD-t alkalmazó rendszer kivételesen tiszta, valósághű színeket biztosít. A kép minőségét tovább fokozza a korszerű optikai technológiával készült, páratlan leképezést nyújtó Leica Dicomar objektív, és a Panasonic Crystal Engine fejlett képfeldolgozó áramkör, melynek segítségével a 3CCD kamera rendszer adottságai teljes mértékben kiaknázhatók.

A Panasonic saját fejlesztésű Quad-Density Pixel Distribution (Négyszeres Sűrűségű Képpont Elosztási) technológiája lehetővé teszi a GS400 számára a 4 millió képpontból álló fényképek készítését - ami jelenleg a legmagasabb a piacon. A készülék kétféle képstabilizációs rendszerrel rendelkezik - az O.I.S. a mozgóképek, a MEGA O.I.S. pedig a fényképek számára készült. Mindkét rendszer gondoskodik a tiszta, éles, nagy felbontású képekről még olyan körülmények között is, amikor a kamera jobban ki van téve a kézremegés hatásának. A GS400 mozgókép felvétele közben is képes 1,2 megapixel felbontású fényképek készítésére anélkül, hogy felvételi üzemmódot kellene váltania. Az állóképek az SD memóriakártyára kerülnek rögzítésre.

A GS400 univerzális formája garantálja a tökéletesen könnyű használatot. Az LCD képernyő 120 fokban kinyitható a jobb láthatóság érdekében és a Power LCD gomb egyetlen megnyomásával azonnal megkétszerezhető a képernyő fényerereje, gondolva a napsütéses napokra.

A szolgáltatások tömkelege izgalmasan kreatív eszközzé varázsolja a GS400-at. A Pro-Cinema üzemmód segítségével mozifilmhez hasonló textúrájú és minőségű, valósághű felvételek készíthetők. Az USB 2.0 (HS üzemmód) szabvánnyal való kompatibilitás lehetővé teszi a DV adatok közvetlen PC-re történő átvitelét. Emellett az USB Video Class szabvánnyal való kompatibilitás lehetővé teszi a mozgóképek valós időben történő letöltését is. A magas/alacsony zársebességű megvilágítási módok segítségével nagy kifejezőerejű képeket készíthet. A Multi-Manual Ring (Multi manuális gyűrű) megkönnyíti a zoom, a kézi élességállítás, a zársebesség és a blende beállítását, míg a High-Picture-Quality Wide Mode (Magas Képminőségű Széles Képarányú Üzemmód) használatával olyan felvételek készíthetők, amelyek tökéletesen illenek egy széles képernyős televízió képernyőjére.

Az NV-GS400 ajánlott bruttó fogyasztói ára 550.000 Ft. Magyarországi forgalmazása 2004 július közepén indul.
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14