Az EU Kínával együtt fejleszti ki a Galileót

Kiss Ádám Zoltán, 2003. szeptember 19. 12:40

Az Európai Bizottság képviselőinek Pekingben sikerült megállapodniuk Kína részvételéről az európai Galielo műholdas helyzetmeghatározó rendszer létrehozásában, melynek létrejötte után a mobiltelefonok is alapvető változásokon eshetnek át.
A szövetség iratait F. Lamoureux, az Európai Bizottság energia- és közlekedésügyi vezetője és Shi Dinghuan, Kína tudományos és technológiai minisztériumának államtitkára írták alá. Loyola de Palacio, a bizottság Galielo programigazgatója szerint a megállapodás segít a rendszert a világ vezető megoldásává tenni a helyzetmeghatározás egyre fontosabb és folyamatosan bővülő piacán. Xu Guanhua kínai tudományos és technológiai miniszter elmondta, hogy Kína támogatja a rendszert, valamint a kölcsönös előnyökért cserébe aktívan részt vesz annak kifejlesztésében, és beüzemelésében.

Kulcsszavak: Kína EU műhold

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növeli európai termelési kapacitását a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kedden megnyitotta okosgyárát Dunavecsén. A 28.000 négyzetméteres épületben ötszázan dolgoznak majd.

2024. május 30. 19:06

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52