Új digitális fényképezőgépek a Panasonic-tól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 23. 16:34
A Panasonic LUMIX termékcsaládja két új taggal bővült. A 3 megapixeles DMC-F1-es modellel és a 2 megapixeles, 12x optikai zoomos DMC-FZ-1-es típussal.
Annak érdekében, hogy a DMC-FZ-1-es fényképezőgép a professzionális gépek tulajdonságaival is versenyre kelhessen, a Panasonic egy 12-szeres optikai zoommal (ez a 35mm-es kameráknál egy 35-420-mm zoom optikának felel meg) és a teljes zoom-terjedelemben 2,8-as fényerővel vértezte fel új modelljét, így olyan tulajdonságok birtokába juttatja felhasználóját, amelyek eddig csak a csúcsmodellek sajátja volt. Ezzel a fényképezőgéppel már semmi akadálya annak, hogy valóban profi közelképeket készíthessen és a lencsevégre szánt tárgy vagy arc dinamikusan sokféle látószögből, valamint valósághűen kerüljön megörökítésre.

Ezenkívül, a DMC-FZ-1-es optikai képstabilizátora (OIS) is segít a kéz remegéséből adódó életlenség kiküszöbölésében, ami különösen a távoli képek közelrehozásánál jelentkezik. Digitális technológiájának és méltán híres Leica optikájának köszönhetően a Panasonic kompakt DMC-FZ-1-es modellje méltó versenytársa a legtöbb profi egylencsés, tükörreflexes fényképezőgépnek.

A DMC-FZ-1-es modell igazán villámgyors. Az indítási időt (az exponáló gomb lenyomása és a tulajdonképpeni expozíció között eltelt idő) valamint az egyes expozíciók között eltelt időt egyaránt sikerült lecsökkenteni. A Mega Burst sorozatkép-készítés funkcióval lehetővé válik a gyors egymás utáni képek készítése. Ezenfelül, a DMC-FZ-1-es rendelkezik egy úgynevezett Scene Mode váltóval, amelynek segítségével a különböző fényképezési körülményeknek leginkább megfelelő beállítások egyetlen gombnyomással végrehajthatóak. Például, a Night Portrait üzemmód választásával kiválasztható az éjszakai körülményeknek optimálisan megfelelő expozíciós beállítás. A Panasonic új modellje azoknak az amatőr fotósoknak kínál megoldást, akik kevésbé tapasztaltak a fényképezés rejtelmeiben, ennek ellenére szeretnének minőségi fotókat készíteni. Az DMC-FZ-1-es modell professzionális gépekhez hasonló felszereltsége révén a profi fotózás miden szépségét kínálja egy könnyedén kezelhető digitális kamera formájában; így a fényképezés egyszerű és igazi kikapcsolódás lehet.

A DMC-F1-es modell egy igazi 3 megapixeles digitális fényképezőgép, amely kiváló képminőségén kívül elegáns formatervezésével valamint kompakt és ultrakönnyű alumínium ötvözet vázával hívja fel magára a figyelmet. Ennél a típusnál is megtaláljuk a nagy fényerejű F2.8 LEICA VARIO-ELMARIT objektívet, és a Mega Burst sorozatkép-készítés funkciót.

Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14