A Magyarországról indult Women Startup Competition mára meghódította Dél-Kelet Ázsiát is!

forrás: Prím Online, 2022. november 16. 13:59

A női vállalkozókat és startupokat támogató rendezvénysorozat 2012-ben hazánkból indult hódító útjára. Az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő eseménysorozat 2022-ben pedig először rendezte meg elődöntőjét a dél-kelet ázsiai Kuala Lumpurban. Az eseményen olyan nőknek szóló újításokat mutattak be, mint a “digitális páncélterem”, egy különleges “szalonfoglaló” applikáció és egy hihetetlenül kedvező költségekkel működő, biztonságos “dadabérlő” rendszer.

A 2022-ben már 8. alkalommal megrendezett Women Startup Competition eseménysorozat immár kinőtte Európát és az általuk szervezett pitch demónapokat és mentorálási eseményeket több európai helyszín után, Dél-Kelet Ázsiában is elindították, amely rendezvényre több mint 40 országból regisztráltak a résztvevők. A kezdeményezés számos lehetőséget nyújt a női vállalkozóknak és a vegyes startupoknak, de segít az angyal- és kockázati tőkebefektetőknek is, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez. "Izgatottak voltunk – hiszen most először rendeztük meg eseményünket a dél-kelet ázsiai régióban, ráadásul ázsiai és európai mentorokkal és zsűritagokkal bővült a résztvevők köre,  akik nagyon jól egymásra hangolódtak és teljes egyetértésben választották ki a legtehetségesebb csapatokat." – mondta Müller Tamás, a verseny alapítója.

 

A verseny győztese a Wahine Capital csapata, akik egy “digitális páncéltermet” hoztak létre azoknak a nőknek, akik pénzügyi biztonságra vágynak,  de tanácstalanok, hol is kezdjenek neki.

 

 

A második helyezett a Book My Spot szalonfoglaló alkalmazása lett. Az újítás, nem csupán abban előremutató, hogy a muszlim, pakisztáni területeken egyszerűsíti le az időpontfoglalást a szépség- és egyéb szalonokban, hanem UI és UX szempontból is egyedülálló megoldásokat nyújt.

 

 

A harmadik helyezett a Nanny Care Ph csapata lett. 

 

 

Az egyetemistákból álló csapat egy felületet hozott létre gyermekfelügyelők, dadák és bébiszitterek részére, amelyen keresztül biztonságosan lehet képzési- és munkaerő delegálási folyamatokat indítani. Jól példázza az fejlesztés népszerűségét, hogy az applikáció, már a bevezetése után nagy népszerűségnek örvendett a helyi célközönség körében, és azóta is egyre többen használják rendszeresen jövedelemszerzésre és pótmama bérlésre. Népszerűségének titka többek között annak is köszönhető, hogy óránként csupán $2 (808 Forint) kerül egy bébiszitter.  

 

"Nagyon izgalmas volt a verseny és az, hogy a régióból és Európából teljesen különféle háttérrel rendelkező zsűritagok, mentorok és versenyzők jelentkeztek, mégis mindenki számára releváns problémákat oldanak meg alkalmazásaikkal, de a mentorok segítsége és zsűritagok véleménye ugyanúgy hasznos volt mindenki számára. Izgatottan várom a döntőt és a következő évi versenyt!" – mondta Zsapka Andrea a Global Empowerment Summit alapítója és a Women Startup Competition dél-kelet ázsiai nagykövete.

 

Ami a jelentkezést illeti, nincsenek tematikus követelmények: bármilyen ötletgazda, vállalkozó vagy startup jelentkezhet, aki úgy véli, hogy ötlete vonzó lehet a célközönség számára és felkeltheti a befektetők érdeklődését.  

 

A szervezők által meghatározott egyetlen követelmény, hogy a pályázóknak a vállalkozói csapaton belül legalább egyenlő arányban (50%-50%) kell képviselniük a nemek sokszínűségét, vagy a csapattagok többségének nőnek kell lennie (50%<), vagy valamilyen hitelt érdemlő módon nőként kell azonosítaniuk magukat.

 

A szervezők eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a legkülönfélébb szegmensekből  származó ötletek, beleértve a mobilipart, a biotechnológiát, a divatipart, a művészetet és a gasztronómiát, sikeresek lehetnek és a versenyen keresztül finanszírozásban részesülhetnek. 

 

Az idei év döntője és a Demo Day 2022. december 15-én lesz online. A szervezők ezúton is arra biztatják a csapatokat, hogy minél hamarabb adják le jelentkezésüket, a regionális elődöntőkre, ahonnan a győztes csapat egyenes ágon a döntőbe jut, és ahol a 12 döntőssel versenyezhet.

 

Az elődöntős helyszínek is lassan megtelnek, azonban a magyarországi megmérettetésre még lehet regisztrálni.    

Amennyiben csak nézőként szeretné követni a budapesti eseményt, akkor ezen a linken keresztül regisztrálhat.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36