A Led Coding nyerte a Women Startup Competition Romániai elődöntőjét

forrás: Prím Online, 2018. április 27. 08:31

Women Startup Competition, amely a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe, büszkén jelenti be a Február 16-17-én, Kolozsváron megrendezésre került, második elődöntőjének győzteseit.

Az első díjat, a WellCode, nyerte el, akiknek a csapata egy olyan oktatási platformot fejlesztett ki, amely interaktív kurzusokat kínál a kódolás elsajátítására. A romániai startup, alapítója Bianca Costin, arra törekszik, hogy a felhasználók a programozást lépésről lépésre sajátíthassák el a kezdetektől, a profi szintig. A platform az elméleti ismeretekre fókuszál, ahol a felhasználó kvízekkel és interaktív tanulással tesztelve halad tovább a kódolással kapcsolatos fejlettebb tartalmakhoz.

 

A WellCode csapata  2018. szeptember 15-én Londonban versenyezhet az európai roadshow végső győzelméért, amelyen egy 5 napos képzésben és mentorálásban is részt vesznek majd, a döntő, azaz a “Demo Day” előtt. Ebben az évben egész Európában megrendezésre kerülő 12 elődöntőből, a romániai verseny második helyszínként szerepelt, ahol 14 jelentkezőből, az online zsűri által végül nyolc csapat került kiválasztásra. A verseny előtt a szerencsés csapatok másfél napos, rövid mentorálásban részesültek, amely segített felkészülni a bemutatóra, amelyet a Cluj-Napoca International Ballromban mutattak be.

 

"Az hogy a legkülönbözőbb iparágakból kerültek ki ötletek Kolozsváron, az ottani startup szféra növekedésének bizonyítéka." - mondta Müller Tamás, a Women Startup Competition alapítója. "A kódolást oktató platformoktól kezdve a biotechnológiáig jelentek meg  ötletekkel és nagyszerű volt látni, hogy sok női alapító bukkant fel olyan témákban, amelyeket hagyományosan férfiak uralnak."

 

Mind a nyolc startup, amelyet női alapító vagy CEO képviselt, lenyűgöző elődásokkal prezentálta ötleteiket teltház előtt, amit befektetők, üzleti mentorok és az iparág szakértői hallgattak végig. A pitch-ek előtt, a versenyzők rövid szakmai tanácsadásban és mentorálásban részesültek olyan neves női vállalkozók által, mint  Xenia Muntean, aki ügyvezetője és alapítója a Planable-nek és mentora a Silicon Valley-i Draper University-nek. 

 

A második helyezést egy biotechnológiai startup, a GenetiX, nyerte el, amely növeli az emberek várható élettartamát genetikai tesztek és táplálkozási tanácsadás révén. Harmadikként, pedig a Doorie.io végzett, amely mobil applikáción keresztül kínál, személyre szabott szállodai szolgáltatásokat.

 

Annak ellenére, hogy Romániában egyre növekvő számban alakulnak meg startupok, a nők továbbra is nagyon alacsony arányban vesznek részt a startup közösségben. A 2017-es női vállalkozói Mastercard Index szerint Románia 25,3%-os női cégtuljadonosi aránnyal, 54 országból, a 28. helyen áll. A döntés, hogy a második Women Startup Competition elődöntő Kolozsváron kerüljön megrendezésre, segítette szakmai képzésben, tudás és ötlet megosztásban, a közösség és helyi kapcsolatok építésében az ottani motivált, ambiciózus női vállalkozókat.

 

A következő elődöntő március 9-10-én kerül megrendezésre a finnországi Vantaa-ban. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50