Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

forrás: Prím Online, 2021. május 12. 09:57

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

Az Enterprise Group, mint a hazai CAD/CAM/CAE/PLM piac meghatározó szereplője társadalmi felelősségének tartja, hogy az általa forgalmazott és támogatott ipari alkalmazások a gépészeti oktatással foglalkozó intézmények számára is elérhetőek legyen. Ez a nagyszabású szakmai terv 2020-ban egy komplex programmá nőtte ki magát, amelynek egyik alappilére a diákok versenyeztetése.  A nappali tagozaton tanuló hallgatók számára a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) és a számítógéppel támogatott megmunkálás (CAM) területein szerzett tudás megmérettetésére van lehetőség a verseny keretein belül.

 

„Fontosnak tartottuk egy olyan átfogó együttműködési rendszer kialakítását, amely az oktatási intézményekben tanuló diákok és oktatóik számára nyújt szakmai előnyöket. A szervezett egyedi képzések, előadások és gyakorlati lehetőségek mellett a megfelelő szoftverinfrastruktúra is elérhetővé válik az iskolák számára. Tapasztalataink alapján az oktatási intézmények olyan megoldásokat keresnek, amelyek magyar nyelvűek, könnyen tanulhatók és az iparban széleskörűen elterjedtek. Az Enterprise Group Oktatási Mentor programja keretében elérhetők mind az eszközök és a szakismeret is, ennek eredményeként a CAD-CAM tudás megszerzése, illetve folyamatos bővítése biztosítottá válhat” – mondta el Szűcs Imre, az Enterprise Group PLM ügyféltámogatási vezetője és a szakmai program vezetője.

 

 

Az esemény elismerését tükrözi, hogy a 2012 óta évente rendezett megmérettetésen nemcsak a hazai intézmények diákjai, hanem a határon túli (Románia, Szerbia, Szlovákia) magyarajkú hallgatók is indulnak és napjainkig közel 300 pályamű került nevezésre. Idén is több tucat pályázat érkezett a selejtezőre, amelyek közül a két első díjat Balog Kornél – a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, valamint Király Kornél – győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanulói nyerték el az online megrendezett országos döntőben.

 

Az eredményhirdetésen résztvevő felkészítő pedagógusok közül Tihanyi György, a győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanára az alábbiakat emelte ki: „Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy már másodszor a kialakult vírushelyzet ellenére is megszerveztétek az eseményt, energiát és időt nem sajnáltak, hogy ilyen színvonalas verseny jöhessen létre ismét. Azt gondolom, hogy nagyon jó alkalom a verseny arra, hogy megnézzük, hol tartunk és mi az, amiben még előre kell lépnünk. Minden egyes alkalommal rengeteget tanulunk mi is.”

 

A verseny többi díjazottja megtalálható az esemény weboldalán: https://enterprisegroup.hu/hirek/tehetseggondozas-a-ix-orszagos-solid-edge-es-edgecam-verseny-kereteben

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36