Összemérik tudásukat a hazai informatikus szakemberek

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 22. 20:31

Elindult a regisztráció a legnagyobb hazai IT versenyre, ahol 21+1 kategóriában mérettetik meg magukat az informatika szerelmesei. A többek között fejlesztési, IT biztonsági, tesztelési, üzemeltetési kihívásra vágyók mellett azok számára is érdekes lehet a verseny, akik egyelőre csak gondolkodnak a karrierváltáson IT irányba. Újdonság, hogy külön kategóriával várják azokat, akik informatikai érdeklődésük mellett gazdasági ismeretekkel is rendelkeznek. Szeptember 30-ig pedig ingyenesen lehet nevezni a versenyre. 

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre az Országos IT Megmérettetés, ahol október 22-től hét héten át hazai informatikai vállalatok szakértői által összeállított kérdéssorokat oldanak meg az online versenyen résztvevők. Az idén teljesen új versenyzői felülettel készülnek a szervezők, ahonnan elérhetőek lesznek a forduló feladatlapjai, illetve az eredmények is nyomon követhetőek lesznek. A könnyen használható platform létrehozásakor a biztonságra is kiemelt hangsúlyt fektettek. Emellett a még magasabb színvonal érdekében független szakmai lektorálók is nyomon követik a versenyt és ellenőrzik a feladatsorokat. 

 

 

Elindult az ingyenes előregisztráció, 2020. szeptember 30-ig nevezési díj megfizetése nélkül tudnak regisztrálni az érdeklődők. A résztvevők nevezhetnek egy, de akár mind a 21 + 1 kategóriában

 

A legrangosabb elismerést, azaz “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet az a versenyző kapja, aki a legtöbb kategóriában összesítve a legjobb eredményt éri el. Természetesen az élmény és a saját tudás felmérése mellett, valamennyi kategória győztese díjazásban részesül. A fődíjat idén is a Huawei Technologies Hungary Kft. biztosítja: a Huawei Matebook 13 2020 laptop, 10. generációs Intel processzorral, 2160 x 1440 felbontású, 2K-s érintőképernyővel, 42Wh akkumulátorával, akár 10 órás üzemidővel és ultravékony kialakításával támogatja a legsokoldalúbb informatikust. 

 

“A verseny azért is különleges, mert nem egy programnyelv vagy irány köré épül, hanem igyekszünk az informatika széles palettáján mozogni, így a fejlesztés, tesztelés, üzemeltetés, adatbázisok, DevOps, IT biztonság stb. témakörében is megmérettetik a tudásukat a szakemberek. Tavaly átlagosan egy versenyző 4 kategóriában is kipróbálta magát” - mondta Pulay Gellért, a versenyt szervező Human Priority Kft. ügyvezetője. 

 

A megmérettetés remek lehetőség az IT szakembereknek, hogy objektív képet kapjanak a jelenlegi tudásukról, hogy összemérhessék magukat szakmailag, és a visszajelzések alapján fejlődhessenek. Emellett találkozhatnak a legújabb technológiai újdonságokkal, és olyan megközelítés módokat láthatnak, amire saját maguk nem is gondoltak volna. “Ez egy valódi inspiratív lezárása lehet az évnek, hiszen a versenyben résztvevők láthatják, mely területeken kell még fejlődniük, és a jövő évi versenyen lehetőségük van ezt ellenőrizni is” - tette hozzá Pulay Gellért. 

 

 

Az Országos IT Megmérettetésre jelentkezni 2020. október 21. éjfélig van lehetőség, és az alábbi kategóriákban tudnak nevezni a versenyzők: 

  • .NET fejlesztés C# nyelven 
  • A jövő üzleti elemzője 
  • Adattárház elemző 
  • Angular Front-end fejlesztés 
  • Beágyazott rendszerek (C) 
  • Cloud Engineering 
  • DevOps 
  • Hálózati ismeretek 
  • IT Biztonság  
  • JAVA - Spring - Hibernate 
  • JAVA EE 
  • Linux rendszerfejlesztés és üzemeltetés 
  • Microsoft SQL (MS BI) 
  • Modern Microsoft webfejlesztés 
  • Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés 
  • Probléma-analízis enterprise rendszerekben 
  • Python 
  • Térinformatika 
  • Tesztautomatizálás 
  • Webfejlesztés modern hagyományos eszközökkel 
  • Windows Server üzemeltetés 
  • Akadálymentes weboldalak 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50