A 100 legnézettebb hazai weboldal

forrás: Prím Online, 2014. február 18. 12:11

Az ite.hu összeállította a száz legnézetebb hazai weboldal rangsorát, melyek naponta tizenhárom millió alkalommal látogatnak meg. A hírportálok, levelező szolgáltató és apróhirdető oldalak találhatóak a lista élén.

Az ite.hu online marketing hírportál elsőként állította össze azt a rangsort, amely a hazai weboldalakat látogatottság alapján rangsorolja. A lista a 2014. januári adatok alapján készült, a legtöbb esetben a nyilvános webauditok mért adatain alapul, de ezek hiányában becsült adatokat is felhasználtak a lista készítésénél.

 

Akadnak meglepetések

 

A hazai weboldalak igazi nyertesei a hírportálok és a női magazinok, amelyek igen nagy számban szerepelnek a listán, más kategória hasonló arányban nincs jelen a vezető oldalak között. Ennek ellenére vannak még olyan témák, amelyek többször előfordulnak a listán. Ezek a levelező, apróhirdető, vagy éppen blogoldalak, de képviselik magukat az időjárási, gazdasági és aukciós portálok is.

 

Akadnak igazi érdekességek is a listán. Meglepően jól szerepelnek a trash oldalak, amelyek a fiatal korosztály szolgálják ki, igénytelen humorral és érdekesség a gyakorikerdesek.hu vezető helye is.

 

A hazaiak kevésbé érvényesülnek

 

A listában nem szerepelnek a nemzetközi oldalak, így a Google, Facebook, Youtube, mivel a cél elsődlegesen a hazai weboldalak rangsorának összeállítása volt. Talán ennek tudható be, hogy az egyébkén igen nagy forgalmat lebonyolító közösségi, vagy éppen erotikus oldalak alig vannak jelen a listán. Ezt a piacot ugyanis a nagy nemzetközi oldalak jórészt lefedik, így a hazai portálok kevésbé tudnak érvényesülni.

 

A lista nem csak látogatottsági, hanem egyéb adatokat is tartalmaz, így például a keresőoptimalizálásban fontos szerepet játszó PageRank, Domain Authority adatokat is, amely egy-egy oldal linkerejét mutatja.

 

Tény, hogy a vezető oldalak erős linkháttérrel rendelkeznek, néhány példa jól mutatja, hogy egyedi és jól célzott tartalommal, vagy a közösségi média ügyes használatával még ma is be lehet törni a piacvezetők közé. Jó példa erre a hir.ma, ami alig hároméves múltjával befért a listára, vagy éppen az új apróhirdető oldalak, amelyeket a reklámkampány röpített az lista élére.

 

A kereskedelmi célú oldalakon túl jó néhány szolgáltató és kormányzati oldal is felfért a listára. Ilyenek a MÁV honlapja, a kormányzati portál, de kakukktojásnak számíthatnak a telefontársaságok és bankok weboldalai is.

 

A teljes lista kiegészítő adatokkal az ite.hu oldalán elérhető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50