Nagy tárolókapacitású memóriák a mobiltelefonokban

Tóth Kristóf, 2001. június 1. 21:08
Az Intel egy új programot indított be, amelynek során az Intel StrataFlash memóriák ODM (original design manufacturer) vásárlói segítséget kapnak a mobiltelefonok gyorsabb megtervezéséhez és összerakásához.
Négy tajvani ODM mobiltelefon-gyártó - az Acer Communications & Multimedia Inc., az Arima Communication Corporation, a Compal Communications és a GVC Corporation - csatlakozott elsőként a programhoz, amely versenyképes árakat, folyamatos ellátást, szoftverportolási és technikai tervezési támogatást biztosít. Az ODM mobiltelefon-gyártók szerepe folyamatosan nő, hiszen egyre több nagy mobiltelefon-gyártó társaság kiadja a készülékek gyártását ezeknek a gyáraknak.

"Az internetes mobiltelefonok sokkal nagyobb mennyiségű flash memóriát igényelnek, mint a hagyományos készülékek, hiszen a különböző hang- és adatalkalmazások lassan kialakítják a vezeték nélküli internetes gazdaságot" - nyilatkozta Curt Nichols, az Intel Flash termékekkel foglalkozó csoportjának alelnöke és általános menedzsere. Az Intel StrataFlash memóriái többszintű cellás technológiával készülnek, ami lehetővé teszi azonos nagyságú területen kétszer annyi adat eltárolását, alacsonyabb előállítási költségek mellett.

A nagyobb sűrűségű memóriák lehetővé teszik a mobiltelefon-gyártók számára, hogy készülékeikkel olyan új szolgáltatásokat biztosítsanak, mint például zenefájlok tárolása, internetes cache, különböző Java alkalmazások tárolása és futtatása, és mindezekhez nem kell jelentősen megnövelni a telefonok előállítási költségeit. Az Intel StrataFlash memóriák az Intel FDI (Flash Data Integrator - Flash adat integrátor) szoftverrel párosítva lehetővé teszi a vásárlók számára a felhasználók által meghatározott kód és adatméretek használatát, a rendszer megváltoztatásához egyébként szükségesnek számító hardver-újratervezés nélkül.

1997-ben az Intel elsőként kezdett el nagy tömegben olyan flash memóriákat szállítani, amelyek cellánként több bit tárolására voltak alkalmasak. Jelenleg a StrataFlash memóriák az Intel összes flash memória gyártásának 25 százalékát teszik ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55