Az MSK Group a SELECT innovációs díj nyertese

forrás: Prím Online, 2021. november 18. 13:48

A Fujitsu orosz értékesítési partnere, az MSK Group a nyolcadik éves SELECT innovációs díjprogram most bejelentett győztese. Az MSK Group díjnyertes projektje Nyugat-Oroszország kórházainak adatkezelését fejlesztette tovább az eredményesebb erőforrásgazdálkodás és a jobb betegellátás érdekében. A megosztott második helyezett Dataware és 4Way Solutions projektjei szintén a járvánnyal és a digitális átalakulással kapcsolatos kihívások legyőzését állították a középpontba.

A Fujitsu éves SELECT Innovation Awards díjprogramja azt a fontos szerepet kívánja elismerni, amelyet a cég értékesítési partnerei játszanak az új értékek teremtése és a vállalatok előtt álló kihívások legyőzése terén. Az idén a zsűri különösen nagy hangsúlyt fektetett azokra a projektekre, amelyek a Fujitsu tágabb ökoszisztémájára támaszkodva segítik az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseinek megvalósulását, és a Fujitsu fő portfólióinak megoldásaira támaszkodnak (munkahelymegoldások, adatkezelés, hibrid felhő és SAP-megoldások).  

 

Fernanda Catarino, a Fujitsu értékesítési partnerekért, szakmai szövetségekért és ökoszisztémáért felelős európai vezetője elmondta: „Másfél évvel a járvány kezdete után nyilvánvaló, hogy a technológia segítségünkre volt az új munkastílushoz való alkalmazkodásban. Ráadásul a normalitáshoz visszavezető úton is fontos szerepet töltött be. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok regionális partnerünk továbbra is hozzájárul a kollektív válságkezeléshez. Innovációiknak és szakértelmüknek köszönhetően a Fujitsu SELECT partnerek valóban pozitív változást hoznak közösségeikbe.”

 

A díjnyertes MSK Group a nyugat-oroszországi Szamara régió egészségügyi intézményeiben segített konszolidálni az adatokat. A helyi kórházak így megalapozottabb döntéseket hozhatnak például a gyógyszerek és az oxigén beszerzéséről, hatékonyabban szabályozhatják az orvosok munkaterhelését, és jobban eloszthatják a létesítmények között az erőforrásokat. A megoldás részeként két adatközponti fürtöt állítottak üzembe szinkron replikációval és fejlett titkosítással az egészségügyi adatok mentésére és védelmére – a Fujitsu adatközponti és adatvezérelt átalakulási megoldásainak használatával. 

 

 

A határokon átívelő bűnözés jobb kezelése Romániában 

Román partnerük, a Dataware innovatív projektje szerezte meg a két megosztott második hely egyikét. A Dataware által kifejlesztett és bevezetett rendszer a román rendőrség munkafolyamatait észszerűsíti és automatizálja a nemzetközi rendvédelmi szervek közötti együttműködés támogatása érdekében. Az Interpollal és az Europollal induló, majd az összes kommunikációs csatornát lefedő megoldás valódi „egykapus” élményt kínál a felhasználóknak. Az adatok felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületen érhetők el, ami garantálja a megfelelést minden uniós adattovábbítási előírásnak. A projekt keretében az összes adatmodellt egy alkalmazásba konszolidálták, ami növelte a produktivitást, javította az információcserét a többi nemzeti rendőrséggel, és továbbfejlesztette a szervezet képességeit a határokon átívelő bűnözés elleni fellépés terén. 

 

Az ideiglenes oltópontok létrehozását támogató innovatív munkahelymegoldás lett a másik megosztott második helyezett

A szintén megosztott második helyezett 4Way Solutions az északnyugat-angliai Boltonban szerelt fel ideiglenes oltópontokat a Fujitsu munkahelymegoldásaival. Az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálata, az NHS a védőoltások megérkezése után napokon belül el tudta indítani az országos oltási programot annak köszönhetően, hogy az egészségügyi személyzet azonnal hozzáfért a páciensek egészségügyi és oltási adataihoz. Ez volt az ország történetének eddigi legnagyobb védőoltási programja. A gyors és hatékony boltoni rendszerbevezetés nagyban hozzájárult a megbetegedések számának csökkenéséhez a térségben.

 

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai 

A Fujitsu célja, mely szerint „a társadalomban az innováción keresztül bizalmat építve kívánja fenntarthatóbb hellyé tenni a világot”, hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljai által előre vetített jobb jövő megvalósulásához. A díjnyertes MSK Group az ENSZ 3. és 9. célját támogatja (egészség/jóllét; innováció és infrastruktúra). A Dataware az ENSZ 8. és 9. céljának elérését mozdítja elő (tisztességes munka és gazdasági növekedés; ipar, innováció és infrastruktúra), míg a 4Way a 3. és 9. mellett a 10. cél (egyenlőtlenségek csökkentése) megvalósítását segíti elő.

 

A díjnyertes MSK erőfeszítéseit a Fujitsu 10 ezer euró értékű, közös marketingforrás formájában igénybe vehető pénzdíjjal és közös promóciós lehetőségekkel is elismeri. Minden díjnyertes meghívást kap a Fujitsu európai partnertanácsadó testületébe (European Fujitsu Partner Advisory Board), amelynek tagjai részt vehetnek a Fujitsu értékesítési stratégiájának és következő 12 hónapra szóló piacra lépési terveinek kidolgozásában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36