A Fujitsu technológiájával 60%-kal* több szurkoló vehet részt az élő sporteseményeken

forrás: Prím Online, 2021. június 21. 15:19

Akár 60%-kal több szurkoló élvezheti Covid-biztos módon az élő sporteseményeket – amikor erre a szabályok lehetőséget biztosítanak – a Fujitsu Digital Annealer rendszerre épülő, kvantumtechnológia által inspirált optimalizációs szolgáltatásával (Quantum-Inspired Optimization Service, QIOS). A sportcsarnokokba való visszatérést segítő technológia jóval nagyobb jegyárbevételt biztosít a sportkluboknak és a sportrendezvények szervezőinek. 

A Fujitsu megoldását jelenleg vizsgálják a német labdarúgó-bajnokság első osztálya, a Bundesliga klubjai, és többen is komolyan érdeklődnek a használata iránt. A berlini olimpiai stadion alapján készült modell szerint a Digital Annealer 60%-kal képes növelni a közösségi távolságtartás szabályai mellett használható ülőhelyek számát, és így több bevétel keletkezik a jegyeladásokból minden játéknapon. A világhírű Nürburgring versenypályán egy 24 órás verseny alkalmával és a Formula–1 keretében végzett teszteken győződtek meg a rendszer hatékonyságáról. A többi sporteseménytől eltérő szabályokat követő Nürburgringen 30%-kal tudják növelni a nézők számát a Fujitsu Digital Annealerével.

 

Mirco Markfort, a Nürburgring vezérigazgatója, elmonda: „A Digital Annealerrel végzett tesztek alapján a ténylegesnél 30-40%-kal jobb kihasználtságot érhettünk volna el lelátónként a teszteseményeken változatlan járványügyi szabályok mellett. Ez igazán meggyőző eredmény, és jól mutatja a Digital Annealer teljesítményét. El tudjuk képzelni, hogy használni fogjuk ezt a technológiát a jövőben, ha sikerül összekapcsolni a jegykezelő rendszerrel.”

 

A szurkolók jellemzően több jegyet vásárolnak a részt vevő barátok és családtagok létszámától függően. A Covid-biztos helykiosztás miatt azonban eddig szigorú szabályok voltak érvényben. Jellemzően minden két ülőhely között több széket üresen hagytak a biztonságos közösségi távolságtartás érdekében. Ezt a kiosztást attól függetlenül fenn kellett tartani, hogy a nézők párosával szándékoztak-e ülni, vagy sem. 

 

 

A Fujitsu Digital Annealerével a helykiosztás maximálisan figyelembe veheti az előírásokat 

A Digital Annealerrel a szervezők gyorsan és rugalmasan kiszámíthatják a helykiosztást a nézők igényeitől függően a helyi közösségi távolságtartási szabályok szerint, a normál páros ültetési minta követése helyett. Ez a komplex számítás hagyományos számítógépeken túlságosan hosszú ideig tart, így az online jegyértékesítés során nem végezhető el. A Digital Annealer azonban képes arra, hogy a kvantumszámítógépekhez hasonló sebességgel végezze el a kombinatorikai optimalizációs számításokat – és nagy számú lehetőség közül kiválassza a lehető legjobbat.

 

Joern Nitschmann, a Fujitsu gyártószektorért és gépkocsigyártásért felelős közép-európai vezetője elmondta: „Amikor a sport- és egyéb események visszatérnek az életünkbe, a közösségi távolságtartás továbbra is fontos követelmény marad, korlátozva az eladható jegyek számát. A szervezők előtt álló optimalizációs számítási feladat túlságosan bonyolult ahhoz, hogy hagyományos számítógépekkel elég gyorsan elvégezhető legyen a gyakorlati alkalmazáshoz. Jó hír a szurkolók és a szervezők számára, hogy a Fujitsu QIOS megoldásával megvalósítható a Covid-biztos közösségi távolságtartás, így többen juthatnak be a várva várt eseményekre.” 

 

 

______________

* A pontos százalék a helyi közösségi távolságtartási szabályoktól függ. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38