Újabb környezettudatos SIM kártyát vezet be a Vodafone

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 14:17

Fenntarthatósági startégiája részeként új, környezettudatos, úgynevezett ecoSIM kártyát tesz elérhetővé ügyfelei számára a Vodafone. Nem ez az első ilyen lépés a szolgáltató részéről: tavaly a műanyag-felhasználás csökkentés jegyében SIM-kártyák méretét felezte le, idén augusztusban pedig környezetkímélő, plasztikkártya nélküli eSIM-et vezetett be a Vodafone Magyarország. A szolgáltató ezen intézkedésével műanyag-felhasználásának csökkentését kívánja támogatni, ezzel is hozzájárulva bolygónk megóvásához. Az ecoSIM-et a Vodafone a teljes európai piacán, valamint Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában is bevezeti.

A Vodafone hazánkban a SIM-kártyák terén is zöld lépéseket tesz: egy éve felére csökkentették a klasszikus SIM kártya tartók méretét, ez év augusztusától plasztikkártya mentes – úgynevezett eSIM-et – most pedig újabb, kisméretű környezettudatos ecoSIM-et vezettek be. Az újítás nem csupán hazánkban érhető el: a Vodafone ecoSIM kártyái immár a szolgáltató mind a 12 európai piacán*  elérhetőek, továbbá Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában. 

 

Azon készülékek vásárlása esetén melyek támogatják az elektronikus SIM kártyákat, a Vodafone akár plasztikmentes, úgynevezett eSIM-et, míg a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít. A régi kártyák készlet kiürítését követően a Vodafone hazánkban csak eSIM és ecoSIM kártyákat kínál új készülékvásárlások esetén. Természetesen mindkét esetben teljesértékű, a korábbi SIM funkciókat maximálisan támogató, természetkímélő megoldásról van szó, amellyel a Vodafone ökológiai lábnyomát kívánja csökkenteni.

 

 

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020 áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM kártyákhoz szükséges kártya tartók méretét felére csökkenti. Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: 2020 decemberéig 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat a felezett SIM kártya tartók bevezetésével.

 

A SIM kártya tartók méretének megfelezésével a Vodafone évente globálisan mintegy 340 tonnával csökkentette a SIM-kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét, ami 1760 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg. A Vodafone által bevezetett EcoSIM – ugyanebben az anyaghatékony, félméretű kártyaformátumban további 320 tonna új műanyag előállítását teszi szükségtelenné évente – amely további 1280 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását eredményezheti évente.

 

_______________

*  Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Spanyolország, Írország, Portugália, Magyarország, Albánia, Csehország, Románia, Görögország és Hollandia.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50