Meghatározó animációs stúdióval dolgozik együtt a HTC Viveport

forrás: Prím Online, 2021. április 28. 16:43

A Viveport, a HTC úttörő VR alkalmazás-áruháza és előfizetéses szolgáltatás platformja ma jelentette be, hogy stratégiai partnerségre lép a BANDAI NAMCO Pictures (BN Pictures) vállalattal, a világ egyik vezető animációs stúdiójával és filmgyártó cégével. A cél pedig nem más, minthogy életre hívják a BN Pictures híres animációs tartalmait, méghozzá teljesen új megközelítésben: a virtuális valóságban, VR-ban.

A következő hónapokban új szolgáltatás válik elérhetővé a Viveport-on, amely lehetővé teszi a gamerektől egészen az alkalmi felhasználókig, hogy páratlan animációs és virtuális közösségi, interaktív élményben legyen részük. A BN Pictures-t az eredeti saját, és igen keresett sorozatairól ismerik, mint pl. az ‘Aikatsu!’, a ‘Battle Spirits’ és a ‘Tiger & Bunny’, de ezek mellett a vállalat nevéhez fűződnek olyan népszerű, képregényeken alapuló animációk, mint a ‘Gintama’ és a ‘Sergeant Keroro’ sorozatok. A Viveport és a BN Pictures szorosan együtt fog működni, hogy a rendelkezésreálló teljes VR ökoszisztéma segítségével és fejlesztésével elérhetővé tegyék a felhasználók számára a virtuális élmények széles tárházát.

 

A VR megváltoztatja az emberek viselkedését – a design, a marketing, az oktatás, a tréning, a társas kapcsolatok és a szórakozás terén is. A Viveport kiemelt szerepet tölt be a HTC életében, hiszen ez egy olyan jól kialakított tartalom-platform, amely VR élmények széles skáláját kínálja, ugyanakkor folyamatosan bővül, megújul, hogy a legjobbat nyújthassa a valósághű élmények terén, legyen szó akár játékról, szórakozásról, rendezvényekről, felfedezésről, oktatásról és még sok minden másról. Ez a BN Pictures-szel közös együttműködés lehetővé teszi a HTC számára, hogy az intellektuális tartalmi portfólióját bővítse, a BN Pictures részére is sok előnyt rejt, hiszen hihetetlenül széles körben teheti elérhetővővé világszerte a saját tartalmait. 

 

 

„A virtuális valóság jövője, hogy élményeket adjunk és felfedezzük a végtelen lehetőségeket, amelyek csak a megvalósításra várnak,” - mondta Joseph Lin, a Viveport elnöke. „Megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a BN Pictures első VR partnere. A kooperáción keresztül sokkal magasabb szintre vihetjük az animációs tartalmak megjelenítését, és tovább tágíthatjuk a virtuális valóságban rejlő lehetőségek világát. A következő pár hónapban anime tartalmakat teszünk elérhetővé a Viveporton, valamint több más virtuális élményben is részük lehet a felhasználóknak. Maradjatok velünk – még több izgalmas dolog van készülőben!”

 

OZAKI Masayuki, a BANDAI NAMCO Pictures elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: “Mi, a BANDAI NAMCO Pictures, egy animációs produkciós cég vagyunk, amely már számos saját és más TV-, valamint anime-sorozatot, webes animációt, színpadi filmfeldolgozást gyártott le, és továbbra is célunk, hogy minél több saját gyártású munkánk legyen. Ha kombináljuk azt az eredeti animációs tervezési és gyártási szakértelmet, amelyet éveken keresztül alkalmaztunk azokkal a fejlett technológia lehetőségekkel és erősségekkel, amelyet a HTC kínál (pl. a kommunikációs platformjuk), közösen olyan környezetet teremthetünk, ahol a rajongók együtt élhetik át az élményeket, túllépve a fizikai akadályokon, bárhol éljenek is, úgy, mintha valójában részesei lennének az általunk kreált világnak. Mi már nagyon várjuk, hogy megnyithassuk ezt az újonnan születő teret a rajongóink felé.” 

 

Ez az együttműködés a kezdetekben az animációs tartalmak integrációjára, valamint a két vállalat által birtokolt erőforrások fejlesztésére és elérhetővé tételére fog fókuszálni. Ez mellett előtérbe kerül majd új animációk és más tartalmak fejlesztése, valamint más üzleti lehetőségek kiaknázása is. A BN Pictures-szel közös együttműködéssel a Viveport folytathatja a tartalmak bővítését és változatosabbá tételét mind a mobil-, mind a közösségi VR-platform tekintetében, hogy még szórakoztatóbbá és érdekesebbé tegye a virtuális szórakozást. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36