A HTC VIVE Focus Plus továbbfejlesztett lencsékkel érkezik

forrás: Prím Online, 2019. március 27. 12:47

A HTC VIVE bejelentette a VIVE Focus Plus árával, elérhetőségével és a továbbfejlesztett lencsékkel kapcsolatos részleteket. A Sencsenben megrendezett VIVE Ecosystem Conference (VEC2019) során a multi-mode funkcióról is szó esett, aminek köszönhetően külső eszközökről is elérhetőek a tartalmak.

A Vive Focus Plus headset az új, Fresnel lencsékkel tisztább megjelenítést és élethűbb tárgyakat mutat. Az önmagában használható headsetet április közepétől lehet megrendelni a Vive.com oldalon 639 font + áfa áron. Az eszköz Európában Advantage (115 font + áfa) csomagban lesz kapható, ami vállalati licencet, 2 év garanciát, dedikált támogatást és szolgáltatásokat biztosít. Kezdetben 25 országban lesz elérhető, és a menürendszer 19 nyelvet támogat.

 

“A Vive Focus Plus készülék legújabb fejlesztései a tárgyakkal való szabad interakción, a könnyű használaton és gyors kapcsolódáson keresztül nagy lépést jelentenek a VR piacon.” – mondta el Alvin Wang Graylin, a HTC Kína elnöke. “Nagyon jó érzés látni, hogy izgalmas tartalmaikon keresztül mennyi fejlesztő és partner támogat minket. Ez is jól példázza a VR/AR-ben rejlő rendkívül széles felhasználási lehetőségeket.”

 

 

Élesebb megjelenítés és további szolgáltatások üzleti felhasználóknak

A Fresnel lencséknek köszönhetően a HTC Vive Focus Plus élesebb képet mutat, és csökkenti a screen door hatást. Az új 6DoF kontrollerekkel, a kényelmesebb kialakítással és a továbbfejlesztett megjelenítéssel a Vive Focus Plus felhasználók úgy érezhetik, hogy a valóság és a virtuális világ közti határ elmosódik, miközben számos, a vállalati felhasználók esetében jellemző helyzetekre nyújt  megoldást, például vállalati szintű oktatások és tréningekek illetve virtuális kollaboráció és kommunikáció.

 

A felhasználók a VIVE WAVE platformon működő, VIVEPORT tartalmakat is magukban foglaló rendszeren keresztül közel 250 Vive Wave alkalmazáshoz férhetnek hozzá induláskor, a Viveport Infinity Wave előfizetői programmal pedig a Vive Focus több mint 70 prémium tartalommal érkezik. Ezen alkalmazások egy részét a VEC2019 során jelenti be a vállalat.

 

VR hub az új multi-mode funkcióval

A multi-mode és a 6DoF kontrollerek segítségével a felhasználók a natív, önállóan működő headsetekre készült VR tartalmakat éppúgy elérhetik, mint az egyéb eszközökön jelenleg hozzáférhető hatalmas tartalomkínálatot. Ez a funkció kompatibilis lesz a PC VR-rel, PC-vel vagy laptopokkal, okostelefonokkal, játékkonzolokkal, 2D videostreaming eszközökkel, élő 360 kamerastreaminggel és a hamarosan érkező Cloud VR szolgáltatásokkal. 

 

 

Vive Ecosystem Event összefoglaló

A VEC2019 során több mint 15 különböző 6DoF VR felhasználási lehetőséget mutatnak be, beleértve a haptikus megoldásokon alapuló, a nagy területekre kiterjedő vagy többfelhasználós játékokat. Egy haptikus mellény csatlakoztatásával a Vive Focus Plus máshoz nem fogható élményt biztosít, ahol a játékosok egy igazi paintball pályán érezhetik magukat. A ModalVR – melynek társalapítója Nolan Bushnell – bemutatja a nagy területeteket lefedő megoldását, amivel akár 40 önállóan működő eszközt használnunk valós időben, több mint 80.000m2-nyi területen. A VEC2019 során a Vive bemutatja az első teljesen interaktív kevert valóság játékot önállóan működő VR eszközökre a New Tech Walkers Studióval együttműködésben, ahol a felhasnzálók úgy kerülhetnek interakcióba a virtuális tárgyakkal, hogy közben látják a körülöttük lévő tárgyakat a Vive Focus Plus kameráival.

 

Az eseményen az 5G Hub is megtalálható lesz, bemutatva az interaktív 5G Cloud VR renderingben valamint a nagy felbontású 360 élő videostreamingben rejlő lehetőségeket. A Vive Wave platformra tervezett, közelmúltban megjelent Insta360 EVO duál mód 180/360 kamerát közvetlenül wifin keresztül csatlakoztathatjuk a Vive Focus-hoz, vagy más Vive Wave kompatibilis eszközhöz, és megoszthatjuk felvételeinket barátainkkal.

 

A Beijing Culture Co. Ltd-del kötött megállapodás értelmében pedig a két vállalat közös VR tartalomfejlesztésbe fog a “The Wandering Earth” című kínai film kapcsán.  

 

VIVE Focus Plus specifikáció 

  • Kijelző: 3K AMOLED (2880x1600)
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon835
  • Hangzás: Beépített hangszórók 
  • Tracking: Inside-Out
  • Képfrissítés: 75Hz
  • Látómező: 110 fok
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Kontroller: 6DoF
  • Adatkapcsolat: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Memória (RAM/ROM): 4/32 GB
  • Csatlakozó: C típusú USB 
  • Töltés: QC3.0
  • Titkosítás: fájl alapú (Android okostelefonokhoz hasonló) 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14