A HTC 5G Hub otthon, a munkahelyen és útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát

forrás: Prím Online, 2019. február 25. 15:02

A HTC bemutatta új eszközét, a kategóriájában első, 5G támogatással rendelkező mobil smart hubot. Az otthoni és irodai környezetben egyaránt használható smart hubbal folyamatos a 4K videostreaming, alacsony késleltetési időt biztosít például a játékok során, mindemellett 5G mobil hotspotként is funkcionál akár 20 felhasználó számára. A HTC 5G Hub számos nemzetközi szolgáltatónál lesz elérhető, többek között a Sprintnél és a Telstránál, valamint több európai szolgáltatónál, úgy, mint az EE és a Three (Egyesült Királyság), a Deutsche Telekom (Németország), a Sunrise (Svájc) és az Elisa (Finnország).

A HTC 5G Hub gyors internetkapcsolatot biztosít, melyet a felhasználók egyszerre több eszközzel is elérhetnek otthon, munkahelyükön vagy akár útközben. Megoszthatják egymással tartalmaikat, játszhatnak, filmet nézhetnek. Az eszköz 5 hüvelykes HD érintőképernyővel vezérelhető, hosszú üzemidejének köszönhetően pedig utazás közben is biztosítja az 5G sebesség előnyeit. A későbbiekben arra is lehetőség lesz, hogy a felhasználók különböző VR tartalmakat streameljenek a felhőből, és továbbítsák azokat egy VIVE Focus headsetre, mindezt PC és kábelek használata nélkül. 

 

 

“A HTC-nél rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy elsőként dobhatjuk piacra a világ első 5G mobil smart hub eszközét.” - nyilatkozta Cher Wang, a HTC elnök-vezérigazgatója. “Az 5G új lehetőségeket tár fel a VR és az AR világában, a HTC 5G Hub pedig egy újabb állomás a Vive Reality és egy határtalan, magával ragadó környezet megteremtésében.”

 

A HTC 5G Hub 5G sebességgel streamel 4K videót, és éles, tiszta képként jeleníti meg a választott kijelzőn. Használható Wi-Fi routerként, a plug-and-play beállítási lehetőségnek köszönhetően pedig kábelekre sem lesz szükség. A szórakozáshoz vagy éppen a munkához szükséges tartalmak intuitív hangvezérléssel egyszerűen és gyorsan elérhetőek. A kis késleltetéssel, 60fps és 4K felbontással (kompatibilis kijelzőkön) érkező mobil hubot Qualcomm Snapdragon 855 mobil platform hajtja, emellett Snapdragon X50 5G modemmel és RF adóvevővel integrált antenna modulokkal, RF front-enddel (RFFE) és antennával van felszerelve. Az Android 9 Pie operációs rendszernek köszönhetően kiváló alapot biztosít a nagy képernyős megjelenítést támogató natív Android és PC-s játékokhoz. 

 

A HTC 5G Hub tervezésekor a hordozhatóság fontos szempontot játszott, alkalmazkodva a mobil munkavégzéshez. A mobil platform és a Qualcomm 60GHz Wi-Fi chipset (802.11ad) több gigabites sebességet és a vezetékes internethez hasonló alacsony késleltetési értéket biztosít. Az eszköz 7.660 mAh-s beépített akkumulátorral bír, és a vállalkozások akár 20 eszközt is biztonsággal csatlakoztathatnak a nagysebességű titkosított hálózatra, vagy konfigurálhatják a vállalati VPN-t. A gyorsan növekvő vállalkozások számára is ideális, mert az 5G a beépített gigabites Ethernet port segítségével is elérhető. 

Idézetek:

“Izgalommal tölt el, hogy a mobilszolgáltatók közül egyedül nálunk lesz elérhető a HTC 5G Hub az Egyesült Államokban. – mondta el dr. John Saw, a Sprint CTO-ja. “Az eszköz új szintre fogja emelni az okosotthon fogalmát, magával ragadóbb játékélményt nyújt és a kisvállalkozások számára is óriási lehetőségeket hordoz. A HTC-vel közösen alig várjuk, hogy az 5G hálózat előnyeit elhozhassuk felhasználóinknak.”

 

Kevin Teoh, a Telstra lakossági részlegének vezetője így fogalmazott: “A legjobb partnerrel dolgozunk azon, hogy az 5G és a mobil szélessáv legjavát biztosítsuk ügyfeleinknek. A Telstra büszkén kötött együttműködést a HTC-vel a világ első 5G mobil smart hubjának piacra dobása kapcsán, ami Ausztrália első 5G mobil eszköze.”

 

Marc Allera, a BT lakossági részlegének CEO-ja elmondta: “Az 5G hálózatunk gyorsabb, megbízhatóbb internetkapcsolatot jelent majd az EE ügyfeleinek pontosan ott, ahol a legnagyobb szükségük van rá. Akár online játszanak útközben, vagy 4K tartalmat töltenek le, esetleg streamelnek, az EE ügyfelei a HTC új 5G mobil smart hubjával bármilyen wifi képes eszközzel csatlakozhatnak 5G hálózatunkhoz.”

 

Dave Dyson, a Three CEO-ja hozzátette: “A HTC mindig is úttörőnek számított az iparágban. Az 5G határtalan lehetőségeket hoz az emberek és a tárgyak közötti kommunikációban. Az 5G hubnak köszönhetően felhasználóink megtapasztalhatják az 5G hálózat legjavát, az eszközben rejlő egyéb lehetőségek mellett.”

 

“A HTC 5G Hubbal számos felhasználónak lehet része az 5G és a wifi nyújtotta lehetőségekben.” – mondta el Durga Malladi, a Qualcomm Technologies Inc. 4G/5G alelnöke és igazgatója. “A HTC-vel régóta dolgozunk együtt, a közös munka során sok emberhez juttattuk el az első Android okostelefont, szorosan együttdolgoztunk a 4G-re való átállás felgyorsításán, ahogyan tesszük ezt az 5G hálózat esetében is az első olyan mobileszközzel, ami kiaknázza az 5G és a Snapdragon 855 mobil platform következő generációs wifi lehetőségeit.”

 

A HTC 5G Hub 2019 második negyedévétől lesz elérhető.

 

Kulcsszavak: HTC 5G HTC 5G Hub hub MWC 2019

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14