Sziget - Sigur Rós, Bring Me The Horizon, John Newman 2016-ban

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 3. 16:22

A Sigur Rós, a Bring Me The Horizon, a Kodaline, az M83, John Newman, MO, a Parov Stelar Band és Naughty Boy is fellép jövőre a Sziget fesztiválon.

"Bár a nagy nevek még hátravannak, úgy tűnik, a Sziget önmagában sokat jelent az embereknek, hiszen a fellépők ismerete nélkül, a jegyvásárlás kezdetének első 24 órájában a kiadható bérletek 25 százaléka gazdára talált" - idézte Gerendai Károly főszervezőt a Sziget Kft. által eljuttatott közlemény.

 


 

A Sziget fesztivált 2016-ban - hosszú évek óta újra - szerdától szerdáig, augusztus 10-től 17-ig rendezik meg.
 

A kultikus izlandi poszt-rock zenekar, a Sigur Rós először a jövő évi Sziget fesztiválon lép fel Magyarországon. A csapat különleges koncertet ígér, hiszen új látványvilággal és különleges, új dalokkal kibővített műsorral vág neki turnéjának.
 

A grindcore, death metal és emoalapokból építkező Bring Me The Horizon idén megjelent ötödik albumával, pályafutása legerősebb és legérettebb darabjával érkezik a Szigetre. Az amerikai Billboard-lista második helyén nyitott új album a korábbihoz képest komoly iránymódosítást jelent a zenekar életében.
 

Szintén jön a Szigetre Írország indie-pop favoritja, a Kodaline, amely az elmúlt néhány évben került fel a könnyűzenei térképre. Idén februárban jelent meg második stúdiólemeze, minden eddiginél sikeresebb évét egy teltházas brit turnéval zárja. A csapat a European Border Breakers Awardson két díjat is kapott, dalai több filmben és sorozatban feltűntek.
 

Az elektronikával átszőtt, sodró lendületű, néhol monumentális, ugyanakkor álmodozó, indie- és szintipopban utazó francia M83 első magyar fesztiválja a Sziget lesz 2016-ban. Az M83 az elmúlt években leginkább filmzenékkel jelentkezett, jövőre várhatóan megjelenik a sikeres - a világsláger Midnight City-t tartalmazó - 2011-es Hurry Up, We're Dreaming lemez folytatása.
 

A kritikai sikert aratott Trouble után idén októberben megjelent második albumával érkezik a Szigetre John Newman, akinek 2012 májusában az egész világ megismerte a hangját a Rudimental drum'n'bass himnusza, a Feel the Love révén. A bemutatkozó lemezét felvezető Love Me Again szintén végigjárta a slágerlistákat. A jövőre 26 éves brit pop-soul előadó 2014-ban a zamárdi Strand Fesztiválon, tavaly a VOLT-on lépett fel.
 

Idei koncertje után visszatapsolta közönsége a Szigetre a 27 éves dán énekes-dalszerzőt, Karen Marie Orstedet, művésznevén MO-t, aki generációja egyik legérdekesebb előadója, népszerűsége a skandináv popzenei színtérről egész Európára és Amerikára átterjedt. Az osztrák Marcus Füreder zenekara, a Parov Stelar Band az elektro szving stílus feltalálója, a nagy fesztiválok legbulizósabb bandái közé tartozik. A csapat tagjai a hagyomány és a fejlődés gondolatát egyesítve, a dzsesszkultúra világából merített inspirációk és a legmodernebb elektronikus hangminták keresztezéséből állítják elő lendületes zenei darabjaikat. A Parov Stelar Band is járt már a Szigeten, nemrég, idén szeptemberben a Budapest Parkban lépett fel.
 

Szintén csütörtökön jelentették be a szervezők Naughty Boy (eredeti neve: Shahid Khan), a pakisztáni származású 30 éves brit producer, dalszerző, dj fellépését. Eddigi legismertebb slágerén, a La La Lán közreműködött Sam Smith, Hotel Cabana című, 2013-ban kijött lemezén szerepelt Wiz Khalifa, Ed Sheeran, a Bastille és Emeli Sandé is. Legfrissebb slágere a Beyoncé-Arrow Benjamin párossal közös Runnin' (Lose It All).

Kulcsszavak: Sziget fesztivál

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36