A Fujitsu tökéletesítette nagyvállalati tárolóját

forrás: Prím Online, 2015. október 5. 12:11

A Fujitsu bemutatta szoftveresen definiált hiperskálázható tárolórendszere, a FUJITSU ETERNUS CD10000 második generációját. Hatodára csökkenő adattárolási költség, gyors adatvisszaállítás, megnövelt katasztrófatűrés és adatbiztonság nagy adattömegnél – rugalmasság és visszaállási képesség a helyszín teljes összeomlása esetén - az ETERNUS CD10000 rendszer S2-es verziója még ütőképesebb eszközöket kínál a petabájtok korára jellemző adatkezelési kihívások legyőzéséhez.

Az online keletkező információk mennyiségének sokszorozódásával a szervezetek szinte fuldokolnak az adatáradatban. Három fő problémát kell kezelniük: a megnövekedett skálázási igényt, a nagyobb komplexitást és költséget, valamint annak a veszélyét, hogy komoly zavar lép fel, amikor az adatok nem elérhetők a hálózaton a fizikai tárolók korlátai miatt szükséges migrálás alatt.

A nyílt forráskódú, egységes, osztott Ceph tárolórendszerre épülő Fujitsu ETERNUS CD10000 tárkapacitás és teljesítmény szempontjából is korlátlanul és költséghatékonyan skálázható – leállás nélkül. Szoftverei és hardverei végponttól végpontig felügyelhetők, és a Fujitsu a teljes rendszer karbantartását és minőségbiztosítását is vállalja, a más szállítóktól beszerzett elemekét is beleértve. Így ügyfelei nagyvállalati kategóriájú támogatás mellett élvezhetik a nyílt forráskódú technológia használatának költségelőnyeit.

 



A Fujitsu ETERNUS CD10000 rendszer második generációja újradefiniálja a gazdaságos adattárolás forgalmát. Optimalizálja a tárolóberuházásokat, garantálja az üzletmenet folytonosságát és validált megoldásokkal gyorsítja a produktív üzembe állítást.

Hogyan faragja le a Fujitsu az adattömeg növekedésével járó költségeket

Az új ETERNUS CD10000 S2 számos fejlesztéssel mérsékli az adattárolás költségét és helyigényét az adatközpontban. Új típusú tárolónode-jai akár 60 TB adatot is képesek befogadni egyetlen rack-egységben. Hardver- és szoftverfunkciói és technológiái pedig majdnem tizedére csökkentik az egy terabájtra jutó költséget.

Az új tervezésű ‘Flex Node’ és ‘Density Node’ tárolónode-ok nagyobb granularitást biztosítanak a kapacitás és a teljesítmény növelésekor. A Flex Node-ok jó skálázhatóság mellett támogatják a nagy teljesítményű használatot, míg a Density Node-ok úgy vannak optimalizálva, hogy minél több adatot fogadjanak be a lehető legkisebb helyen és legalacsonyabb (0,7-1,3 eurócent/GB/hó) fajlagos költséggel. Az ETERNUS CD10000 S2 kapacitása a rendszernode-ok számának egyszerű növelésével 50 PB fölé emelhető, ami jól illeszkedik a kiszámíthatatlan adattömeg-növekedéssel járó használati forgatókönyvekhez.

Az ETERNUS CD10000 S2 tároló Ceph szoftverre épülő belső rendszerfelügyelete lehetővé teszi, hogy a régebbi hardvereszközöket rendszerleállás nélkül cseréljék teljesen körűen kompatibilis, újabb generációjú megoldásokra – akár 10-15 évvel is megnövelve ezzel a rendszer életciklusát a hagyományos RAID-alapú tárolórendszerekéhez képest. Mindez a rendszermigrációs követelményeket is számottevően mérsékli.

A Ceph nyílt forráskódú közösségét gazdagító egyik legutóbbi Fujitsu-fejlesztés az optimalizált Erasure Coding funkció, amely redundanciával gondoskodik az adatok védelméről, miközben az igényelt lemezkapacitást és a költségeket is mérsékli.

Az ETERNUS CD10000 S2 másik újdonsága a katasztrófatűrőbb megoldások támogatása, ami vagy egy tárolófürt két helyszínre való kiterjesztésével, vagy két különálló fürt bevezetésével valósítható meg. Mivel a hagyományos mentési megoldások működése több petabájtos adatmennyiségnél már korlátokba ütközik, a Fujitsu innovatív „dobozos” mentési megoldást dolgozott ki a nagyobb szabású adatbiztonsági projektekhez. Ez fokozza a rugalmasságot, és a helyszín teljes leállását is képes kezelni oly módon, hogy még nagy adatmennyiség esetén is garantálja a gyors visszaállítást.

A Fujitsu jellemző ügyfélforgatókönyvekre épülő, validált megoldásokat állított össze a szoftveresen definiált tárolók gyors bevezetéséhez. Ezek a megoldások támogatják az Enterprise File Sync & Share funkciót, valamint az online archiválás és a felhőalapú mentés lehetőségét. Az OpenStack projektekhez – amelyekhez a Ceph-alapú adattárolás a legmegfelelőbb tárolóarchitektúra – a Fujitsu nemrég vezette be komplett PRIMEFLEX for OpenStack megoldását. Ez az ETERNUS CD10000 mellett Fujitsu PRIMERGY szervereket és OpenStack felhőszoftvert is tartalmaz. A Fujitsu az OpenStack kezdeményezés aktív közreműködőjeként nemrég szerzett arany fokozatú tagságot.

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU ETERNUS CD10000 S2 tároló az EMEIA régióban és Amerikában kapható a Fujitsutól és a fejlett szervermegoldásokat kínáló Fujitsu SELECT Expert partnerektől. Ára specifikációtól és régiótól függően változik. A többi régióban az év hátralévő részében vezetjük be az új tárolórendszert.
 

Kulcsszavak: tároló Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36