Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

forrás: Prím Online, 2024. február 23. 19:27

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

„A Galaxy AI esetében nemcsak az volt a célunk, hogy elhozzuk a mobil AI korszakát, hanem az is, hogy még több felhasználóhoz eljuttathassuk a mesterséges intelligenciát – mondta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Ez csupán a Galaxy AI kezdete, ugyanis azt szeretnénk, hogy 2024-ben több mint 100 millió Galaxy felhasználó átélhesse ezt a mobilélményt, miközben továbbra is igyekszünk kihasználni az AI mobiltechnológiában rejlő határtalan lehetőségeket.”

 

Nyelvi akadályokon átívelő kommunikáció

 

Mostantól még több Galaxy felhasználó fedezheti fel az AI által támogatott készülékeken a Galaxy AI funkciók mindennapi kommunikációt megkönnyítő lehetőségeit. A funkciók közé tartozik az üzenetek hangnemének finomítása, valamint azok 13 különböző nyelvre történő lefordítása a Chatsegéd alkalmazással. Az Élő fordítás a telefonbeszélgetések során biztosít azonnali hang- és szöveges fordítást, így növelheti a valós idejű interakciók hatékonyságát. A Tolmács segítségével a felhasználók utazásuk során közvetlenül elbeszélgethetnek a helyi lakosokkal, mivel az osztott képernyős funkció szöveges fordításokat generál az élő társalgásokhoz.

 

Páratlan produktivitás

 

A Galaxy ökoszisztémában szélesebb körben elérhető Galaxy AI zökkenőmentes felhasználói élményt tesz lehetővé az AI által támogatott eszközökön is, így még hatékonyabban végezhetők el a mindennapi feladatok. A keresési funkciók lehetőségeit a Bekarikázással keresés a Google-lel fokozza, amely egy gyors körkörös mozdulattal intuitív keresési eredményeket kínál. Számos rendszerező funkció könnyítheti meg a napi szervezési feladatokat, a Jegyzetsegéd például lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy összefoglalókat és előre elkészített formátumokat hozzanak létre, összefoglalókat generáljanak és lefordítsák jegyzeteiket. A Böngészési segéddel még gyorsabban képbe kerülhetnek az aktuális hírekkel, mivel a funkció átfogó összefoglalót készít a cikkek alapján. Az Átírósegéd könnyedén írásos szöveggé formálja a megbeszéléseken rögzített felvételeket, amely alapján összefoglalót és fordítást készít.

 

Megfékezhetetlen kreativitással bontakoztathatod ki a benned rejlő művészt

 

A Galaxy AI képszerkesztő funkcióval a Samsung megerősíti szerepét a felhasználók kreativitásának felszabadításában. A Galaxy legújabb frissítésével a vállalat egy olyan mesterséges intelligencia alapú eszközkészletet kínál, amellyel a fénykép elkészítése után is ösztönzi a kreatív szabadság kibontakoztatását. A felhasználók a Generatív szerkesztéssel az AI által támogatott eszközökön könnyedén átméretezhetik, áthelyezhetik vagy átrendezhetik a fénykép tárgyát, hogy tökéletesítsék jól sikerült felvételeiket. A Szerkesztési javaslatokkal még gyorsabban és egyszerűbben dolgozhatják át az elkészült felvételeket. Lassított felvételekhez pedig nem kell új felvételt készíteni, mivel az AI Lassított Felvétel (Instant slow-mo) funkció extra képkockákkal jeleníti meg az izgalmas pillanatokat.

 

A Galaxy készülékek még sokszínűbben testre szabhatók a mesterséges intelligencia által generált háttérképekkel, így a felhasználók elképzelései kelhetnek életre a Galaxy AI által támogatott készülékeken.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36