A Siemens digitális ikrekkel nyúl a hidrogénhajtású repülők szárnya alá

forrás: Prím Online, 2022. március 16. 10:03

A digitális ikrek technológiájával segíti a repülőgépek zöldhidrogén-infrastruktúrájának fejlesztését a Siemens és az egyesült királyságbeli projektpartnere, a Protium. A két cég az üzemanyag-utántöltő megoldás fejlesztését és tesztelését fogja jelentősen felgyorsítani ezzel a megközelítéssel.

Többszörös előnnyel szolgál ugyanis a tankoló rendszer digitális modellje. Segítségével a fejlesztők nemcsak könnyebben finomhangolhatják az infrastruktúra felépítését, hanem a várható, valós teljesítményt is szimulálhatják és optimalizálhatják, lecsökkentve a költséges prototípuskészítés folyamatát.

 

 

 

A zöld hidrogén kiválthatja a hagyományos, fosszilis üzemanyagokat, így nagyban hozzájárulhat a nettó kibocsátásmentesség eléréséhez. A jelenlegi technológiák azonban nem teszik lehetővé a gyors utántöltést, ezért a hidrogén egyelőre nem számít kereskedelmileg életképes választásnak a légi közlekedésben. 

 

 

A digitális ikrek technológiája viszont az újratöltő rendszerek tervezésén túl a feljövő hidrogéntechnológiák, a képességek és a lehetőségek jobb megértését is segíti, amivel elterjedésüknek és a klímaváltozás elleni küzdelemnek is új lendületet adhat. A Siemens ezért a tiszta energia területén az újítók széles körével együttműködik, termékfejlesztésüket és gyorsabb piacra lépésüket fejlett folyamatmodellező technológiával egyaránt támogatja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kritikus infrastruktúra – az ABB növeli a lengyel csővezetékek biztonságát

A PERN S. A. a Barátság csővezeték lengyelországi rész, a pomerániai olajvezeték és az üzemanyagvezeték-rendszer üzemeltetője. A társaság két szakaszon modernizálta a vezérlőrendszert: a tárolótelepet a Miszewko Strzałkowskie településen lévő nyersanyagbázissal összekötő keleti szakaszon Płock közelében, valamint a németországi Schwedtben lévő tartályokhoz vezető nyugati részen. A 60-as években épült kőolajszállító rendszer jelenleg számos, a 4.0 ipar területén elérhető technológiát használ – elsősorban a legkorszerűbb ellenőrző- és megfigyelőrendszereket.

2024. június 3. 09:56

Reprezentatív véleménykutatás készült a mobiltárca alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal a „Mobiltárca megoldások a felhasználók szemével – reprezentatív kutatás a mobiltárca (wallet) alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról és attitűdről” témában végezte el a kétfázisú felméréseit.

2024. június 2. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52