tőzsde kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: tőzsde

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Az Est Media megtalálta jövőjét az informatikában

Magyar információtechnológiai céget akvirál a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. A közel 30 milliárd forint összértékű, részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakció eredményeképpen a Delta Csoport holdingcége válik az Est Media főrészvényesévé.

2019. július 30. 14:06

Mi kell a sikeres tőzsdére lépéshez?

A Process Solutions Kft., Magyarország vezető BPO (Business Process Outsourcing) vállalataként segítette a Wizz Air tőzsdére lépési folyamatát. A részvény kibocsátása kapcsán a PS összegyűjtötte azokat a legfontosabb lépéseket, amelyek elengedhetetlenek egy vállalat számára a sikeres tőzsdére lépéshez.

2018. december 31. 10:15

Tőzsdére viszi részvényeit a BILK Logisztikai Nyrt.

A BILK Logisztikai Nyrt. bevezeti részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére – jelentette be sajtótájékoztatón Wáberer Lívia, a társaság vezérigazgatója. A BILK valamennyi értékpapírját a BÉT-re viszi, és azok legalább 25, de legfeljebb 49 százalékát kínálja jegyzésre a befektetők részére. A jegyzési időszak 2018. június 20-án kezdődött és július 4-ig tart. A részvények kizárólagos értékesítője a Raiffeisen Bank.

2018. június 22. 13:35

Elítélték a londoni tőzsdét manipuláló magyar komputerzseniket

Több millió font megfizetésére kötelezett a brit bíróság három magyart a londoni tőzsde manipulálásáért.

Kulcsszavak: security hacker tőzsde
2015. augusztus 23. 11:22

Független tőzsdei vállalat lett a PayPal

Megkezdődött a kereskedés a PayPal online fizetési szolgáltató részvényeivel, ezzel hivatalosan is befejeződött a vállalat eBayről történő leválasztása. A PayPal Holdings törzsrészvényei mostantól PYPL tőzsdei szimbólum alatt jegyezhetők a NASDAQ részvénypiacon.

Kulcsszavak: +céginfo tőzsde PayPal
2015. július 21. 09:15

Várhatóan nem fizet osztalékot a Magyar Telekom

A Magyar Telekom, a most rendelkezésre álló információi és jelenlegi tervei szerint nem fog osztalékot fizetni az idei eredmény után - közölte a társaság.

2014. október 8. 08:53

Nem remekel az Apple, míg a BlackBerry talán újraéled

Nehéz az Apple papírjaival kereskedni, soha nem tudni ugyanis előre, hogy mikor lesz a bolhából elefánt, és mekkora botrány kerekedhet egy-egy helyzetből, függetlenül attól, hogy az Apple mikor és hogyan reagál a kritikákra. Eközben a BlackBerry belépett a legjobb befektetési lehetőségek közé.

2014. október 2. 16:43

A tőzsdére vonulás után Európában és az Egyesült Államokban terjeszkedne a kínai Alibaba

Európában és az USA-ban kezd agresszív terjeszkedésbe hétvégi tőzsdére vonulása után az Alibaba konglomerátum - jelentette be Jack Ma, a vállalat vezérigazgatója Hongkongban.

2014. szeptember 17. 08:37

Magyar robotkereskedők lephetik el a tőzsdét?

Mostantól a világ egyik legelterjedtebb kereskedési platformjának programozásába, az automatizált tőzsdei kereskedés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket az online képzéseiről ismert IT Factory. A kurzus elvégzése után a résztvevők képessé válnak saját vagy a megrendelők igényeinek megfelelő kereskedőrobotjaik létrehozására és futtatására.

Kulcsszavak: oktatás tőzsde ITFactory
2014. május 30. 18:52

A legnagyobb nyilvános amerikai részvénykibocsátásra készül a kínai Alibaba

Az Egyesült Államok eddigi valószínűleg legnagyobb nyilvános részvénykibocsátására készül az Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata; a kínai cég kedden nyújtotta be az ehhez szükséges dokumentumokat az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottságnál.

Kulcsszavak: tőzsde Alibaba.com
2014. május 7. 15:43

Mégsem akkora üzlet a Weibo-részvény

Az utóbbi időben egyre több kínai cég hajt végre részvénykibocsátást az Egyesült Államokban; a legfrissebb példa a félmilliárd regisztrált felhasználóval rendelkező, „kínai Twitterként” emlegetett Weibo. A nyilvános amerikai részvénykibocsátás időzítése nem volt a legszerencsésebb...

2014. április 24. 10:43

A magyarok is Microsoftot vennének

Egy év alatt megháromszorozódott a külföldi részvényeket vásárló hazai kisbefektetők aránya – derül ki a KBC Equitas ügyfelek befektetési preferenciáit vizsgáló felméréséből. Bár még ma is a magyar papírok adják a forgalom döntő részét, a jövőben várhatóan tovább emelkedik az amerikai és európai részvények iránti kereslet. A külföldi papírok elterjedéséhez a folyamatosan csökkenő hazai kamatkörnyezetben a vonzó hozamlehetőségek is hozzájárulnak.

Kulcsszavak: tőzsde Microsoft
2014. április 9. 14:31

Bekerül a BTel a BUX indexbe

A Business Telecom (BTel) is bekerül a BUX index kosarába március 24-től. A félévente esedékes felülvizsgálat alapján hétfőtől változik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexeinek összetétele.

Kulcsszavak: tőzsde BTel
2014. március 22. 11:18

Magyar győzelem az IronFX versenyén

Magyar Balázs nyerte azt a versenyt, amelyet az IronFX szervezett. A FOREX világ egyik vezető vállalata tavaly hirdette meg először „Kereskedelmi Legendák” elnevezésű megmérettetését, amelynek fődíja egy Lamborghini vagy pénzjutalom volt.

Kulcsszavak: magyar IronFX tőzsde verseny
2014. január 24. 18:23

Innováció a Business Telecomtól

A Business Telecom (Btel), Magyarország legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatója sajtóeseményén számos bejelentést tett. Többek között új fejlesztéséről is lehullt a lepel, valamint további terjeszkedést és kötvénykibocsátást is terveznek.

2014. január 23. 16:10

Twitter a tőzsdén: az első napon 73%-os növekedés

A Twitter november 7-én, csütörtökön lépett be a New York-i értéktőzsdére, és már az első napon igen jól teljesített, 73%-kal emelkedtek a részvények.

 

Kulcsszavak: +céginfó tőzsde Twitter
2013. november 8. 17:21

Bevezetik a Twittert a New York-i tőzsdére

A Facebook tőzsdére lépése óta a legnagyobb technológiai részvénykibocsátás lehet a Twitteré, amelynek révén 1 milliárd dollár értékben kíván tőkét bevonni a társaság a november 15-re tervezett akcióval - közölte Kovács Péter, a Buda-Cash nemzetközi üzletágvezetője.

Kulcsszavak: tőzsde Nasdaq Twitter
2013. október 19. 09:44

BTel a frankfurti tőzsdén

Bevezette részvényeit a frankfurti tőzsdére az alternatív távközlési szolgáltató, a kecskeméti Business Telecom Nyrt. (BTel) augusztus 27-én - közölte a cég kedden az MTI-vel.

Kulcsszavak: tőzsde BTel
2013. augusztus 29. 12:27

Michael Dell és a Silver Lake felvásárolja a Dell-t

A Dell Inc. bejelentette, hogy Michael Dell, a Dell alapítója és elnök-vezérigazgatója a Silver Lake nemzetközi technológiai befektetési vállalkozással közösen felvásárolja a vállalatot. A mintegy 24,4 milliárd dollárra becsült tranzakció keretében a részvények felvásárlási ára 13,65 dollár, amely 25 százalékos prémiumot jelent a Dell 2013. január 11-i 10,88 dolláros záró árfolyamához képest.

Kulcsszavak: tőzsde +céginfo Dell
2013. február 7. 13:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38