számítógép kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: számítógép

Legendás otthoni számítógépet adományoztak a Neumann Társaság múzeumának

1977-es megjelenésekor az amerikai Tandy által gyártott TRS-80-as az Apple II és a Commodore PET mellett az egyik legsikeresebb személyi számítógép volt, hirdetéseiben a neves sci-fi író, Isaac Asimov ajánlotta a potenciális vásárlóknak, mint a hagyományos írógép fejlett alternatíváját.

2019. december 7. 09:59

Szülinapi sztorik a 60 éves M-3-ról

Ma 60 éves az első magyar számítógép, az M-3. Az évforduló kapcsán az NJSZT főmunkatársa, Képes Gábor összefoglalta az ünnepelt gép születésének érdekesebb pillanatait.

2019. január 21. 12:13

Kétfunkciós Latitude modellek a Delltől

A Dell olyan mobileszközöket jelentett be, amelyek elsősorban egy számítógép, másodsorban pedig egy táblagép élményét nyújtják anélkül, hogy ez kompromisszumot jelentene a kialakítás, a teljesítmény vagy a biztonság tekintetében. 

2017. július 13. 15:14

Az ASUS Republic of Gamers a teljes gaming termékcsaládját bemutatta a CES-en

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a nyilvánosság elé tárta a teljes gaming termékcsaládját a CES 2017 kiállításon, továbbá bemutatta az első, kifejezetten a gamereknek tervezett ROG routerét, a Rapture GT-AC5300-at. 

2017. január 11. 10:54

Az ASUS bejelentette a VivoPC X-t

ASUS bejelentette a VivoPC X-t, az elegáns és kompakt asztali számítógépet, amelyet magával ragadó VR élményekre terveztek.  

2017. január 5. 11:34

Innovációs elismerések sorát nyerte a Zebra

A Motorola Solutions felvásárlásának lezárultával a Zebra Technologies teljes erővel az innováció felé fordult. A számos szabadalom, a jövőbeni vevői igények feltárása, a kreativitás és a mérnöki tudás ötvözete újdonságok sorozatát eredményezte. Ezek közül nem egy a hagyományos gazdasági területeken túlmutatva, a hétköznapi élet új területeire terjedt ki.

2016. március 17. 15:14

Keresik a kidobott Apple I tulajdonosát

Egy Bay Area-ban lakó hölgy kidobott egy nagyon ritka Apple I számítógépet. A hölgy nem tudja, hogy 100 ezer dolláros csekk vár rá. Az újrahasznosítással foglalkozó cég 200 ezer dollárért adta el a számítógépet, és szeretné megfelezni az összeget az ismeretlen hölggyel.

2015. június 2. 13:23

Számítógép a televízióban

Míg néhány évvel ezelőtt még luxusnak számított, ma már minden magyar háztartás számára elérhető egy smart tévé. Az internetre képes fekete dobozok néhány éven belül magukra irányíthatják a nézők – sokféle kütyük és berendezések által megosztott – figyelmét.

2015. március 9. 12:19

Évente több ezer forint takarítható meg egy új számítógéppel

A felhasználók nem is gondolnák, de egy ötéves számítógép is már több áramot fogyaszt, mint egy új masina. Ráadásul sokan nem kapcsolják ki őket éjszakára: ez még tovább növeli a számlát.

2015. február 20. 15:23

A kínai számítógépek fele vírusos

Egy új jelentés szerint egyre rosszabb az arány a vírussal fertőzött számítógépek terén Kínában. Immáron a masinák fele vírusos.

2014. szeptember 17. 16:07

Számítógép irányítású mini-tengeralattjárót tesztel Kína

A Baidu hírportál számolt arról, hogy ember nélküli mini-tengerallatjárót tesztelnek Kínában, amely minden eddiginél fejlettebb számítógépes technológiával működik.

2014. július 3. 08:36

Női hang és LED kijelzők a Keletiben

A régi lapozós táblák helyett korszerű TFT monitorokkal és – a korábbi férfi helyett – női hangos tájékoztatással újult meg Keleti pályaudvar. A MÁV üzembe helyezte az egyik legforgalmasabb pályaudvarán jelentősen megújult audiovizuális utastájékoztató-rendszerét, a napi akár hatvanezer utazó megfelelőbb kiszolgálása érdekében.

2014. június 12. 14:17

Félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépet

Ötven rászoruló családban élő tehetséges gyermek kapott számítógépet a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2013 támogatói programja alkalmából a hét végén Szegeden. Az ötven gépre közel kétezren pályáztak, a kiírás szerint olyan gyerekek tehették ezt, akik 10-14 év közöttiek, legalább két testvérük van, jó tanulók, otthonukban még nincs számítógép, és a létminimum alatt élnek.

2013. december 3. 10:26

Már nem csak okostévéken fut a fuso Premium

Már számítógépen, neten böngészve is elérhető a fuso Premium nevű független, havidíjas streaming video (SVOD) szolgáltatás szerda óta. A Fuso Ecosystems Nyrt. fejlesztésének köszönhetően a hazai internetezők közel 80 százaléka választhat a stúdiók több százas, többségében HD minőségű, szinkronizált és eredeti nyelvű kínálatából, mely folyamatosan bővül. Hamarosan pedig a konzolok is csatlakoznak a sorhoz.

2013. november 29. 16:46

Közzétették az Apple II rendszerének forráskódját

Az amerikai számítógéptörténeti múzeum (Computer History Museum) nyilvánosságra hozta az Apple II DOS forráskódját, természetesen nem kereskedelmi használatra. Az Apple II volt a vállalat első tömegszámítógépe a 70-es években.

 

2013. november 14. 13:02

A Google Shakuntala Devi születésnapjára emlékezik

A mai Google.com doodle a „mentális számítógépként” elhíresült Shakuntala Devire születésének 84. évfordulójára emlékezik.

2013. november 4. 10:51

HP – új All-in-One PC-k a legjobb érintési élménnyel

Új All-in-One PC szériát mutatott be a HP. Az eddigi legjobb érintési élményt kínálja az ENVY Recline PC sorozat az All-in-One PC piacon. A szabadalmaztatott formatervezésnek köszönhetően használói lejjebb hajthatják és közelebb húzhatják magukhoz az érintőképernyőt, így ergonomikusabban és könnyebben dolgozhatnak vele.

2013. szeptember 13. 10:05

Könnyű mindent a vírusokra fogni

Nem mindig a vírusok felelősek az esetleges hibákért. Ha elromlik valami a gépünkről, legkézenfekvőbb a kártevőket okolni, pedig legtöbbször az emberek magukat okozzák.

Kulcsszavak: vírus hiba számítógép
2013. március 1. 14:18

Újra működik a világ legöregebb digitális számítógépe

Újra működik a világ legöregebb digitális számítógépe: a két és fél tonnát nyomó, 61 esztendős brit óriást évekig szerelték a szakemberek, hogy évtizedek múltával ismét üzembe helyezhessék az informatika történelmének fontos mérföldkövét.

2012. november 22. 09:53

Commodore 64 Extreme – Intel Core i7-es processzorral

Az első generációs változatnál brutálisan gyorsabb masina ismét divatba hozhatja a Commodore 64-et és persze a gép által nyújtott életérzés is újra felszínre kerülhet.

 

2011. november 4. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58