felfedezés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: felfedezés

Megállapították az ismert legmasszívabb galaxishalmaz tömegét

Az ismert legmasszívabb galaxishalmaz tömegét állapították meg az amerikai röntgencsillagászati műhold, a Chandra segítségével. A kutatásról az Astrophysical Journal következő számában jelenik meg tanulmány.

2014. december 24. 12:13

A Curiosity lehet, hogy megoldotta a marsi hegy talányát

A NASA bejelentése szerint a Curiosity űrszonda kutatócsoportja úgy véli, meg tudják magyarázni, miért emelkedik hatalmas hegy az űrjármű landolási helyén, a Gale-kráterben.

2014. december 19. 13:24

Mélytengeri vulkánra bukkantak az Antarktisznál

Kutatók egy csoportja érdekes felfedezést tett. A Déli-óceán térségében találtak rá egy vulkáncsoportra, melyről többek között kiderült, hogy hővédő zárral fogja körbe az Antarktiszt.

2013. augusztus 22. 13:51

Ősi piramisokat fedezett fel egy nő a Google Earth-tel

Már korábban is írtunk arról, hogy a Google Earth milyen hasznos egy-egy alakzat meghatározásában. Segítségével most elveszettnek hitt piramisokat azonosítottak.

2013. július 22. 14:02

Öregebb az univerzum, mint gondoltuk

Sokáig élt egy fix álláspont az univerzum koráról. Egy kutatás azonban most rávilágított, hogy valójában 80 millió évvel elszámolták magukat a tudósok. Az European Space Agency's (Európai Űrkutatási Hivatal) űrszondái kimutatták, hogy idősebb, mint korábban gondolták, valójában 13,82 milliárd éves.

2013. március 25. 09:00

A Kepler-37b az eddig ismert legkisebb bolygó

A csillagászok újabb exobolygókat találtak, melyek közül az egyik, a Kepler-37b az eddigi legkisebb. Az új felfedezett kisebb a Merkúrnál, és csak kicsivel nagyobb a Holdnál.

Kulcsszavak: NASA felfedezés bolygó
2013. február 22. 11:15

A NASA felfedezte a galaxis legfiatalabb fekete lyukát?

A tudósok sok fekete lyukat találtak már, de eddig csak olyannak volt dolguk, ami már teljesen kialakult. Úgy tűnik, most valami egészen más felfedezést tettek, amit nevezhetünk csecsemőfázisnak is vagy a galaxis legifjabbjának is titulálhatjuk.

2013. február 14. 13:20

A NASA leleplezi Mars-béli felfedezéseit

Eljött a várva pillanat. December 3-án minden kiderül, vagyis az mindenképpen, mit talált SAM a Marson - ami nem is biztos, hogy olyan eget rengető, mint ahogy azt sokan várták.

 

2012. december 2. 23:13

Mit fedeztek fel a Marson?

 

A NASA hatalmas felfedezést tett a Marson a Sample Analysis at Mars (SAM) eszköz segítségével, ami egy miniatűr kémiai laborként funkcionál. A szerkezet feladata, hogy szerves vegyületeket azonosítson a bolygón, vagyis olyan szén-dioxid tartalmú építőelemeket, amelyek az élet alapját képezik.

 

2012. november 24. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29