földrengés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: földrengés

Négy túlélőre bukkant a NASA radarja

Négy romok alatt rekedt túlélőre bukkantak az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) és az amerikai belbiztonsági minisztérium által közösen fejlesztett, szívverést érzékelő radarral Nepálban.

2015. május 8. 14:29

Ingyenes roamingot biztosít Nepálban a Telenor

A Telenor Magyarország ingyenes hívással és mobilinternettel segíti a földrengés által sújtott Nepálban tartózkodó ügyfeleit. Továbbá aTelenor magyar hálózatából is ingyenesen lehet tárcsázni Nepált.

2015. április 30. 10:23

Nepálba érkezett a Vodafone hordozható mobilhálózata

A hétvégi nepáli földrengés után, ahogy arról mi is beszámoltunk, számos technológiai vállalat segítő kezet nyújtott. Most a Vodafone is becsatlakozott a sorba, ahol a vállalat szakemberei üzembe helyezték hordozható mobilhálózatukat.

2015. április 29. 16:21

Mától Japánban is kapható az iPad 2

Japánban eredetileg Magyarországgal egyidejűleg hozták volna forgalomba az iPad 2-öt, de a földrengés és a cunami szétrombolta ezeket a terveket is, a Távol-Keleten ezekben a hetekben bizonyosan nem jutott volna kellő figyelem az iPadnek. A vihar nagyjából mostanra ült el, már érkeznek a hírek az informatikai üzemek újraindulásáról, így időszerű volt, hogy az Apple is elkezdje a forgalmazást Japánban illetve a térség más országaiban. Az iPad 2 ma végre felkerül a japán kiskereskedők polcaira, és péntektől Hongkongban, Koreában, Szingapúrban és nyolc további országban is kapható lesz. Kínában egy hét múlva, május 6-án forgalomba kerül az iPad 2 Wi-Fi alapú kapcsolatot támogató modellje is.

2011. április 28. 00:06

Hatmillió eurós segítség Japánnak a Siemenstől és dolgozóitól

A Siemens AG és munkatársai világszerte, így Magyarországon is összefogtak a Japánban történt természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A vállalat nemzetközi adománygyűjtő akciót indított munkatársai körében, aminek eredményeként 45 országban kétmillió eurót adtak össze a dolgozók. Ezt az összeget a vállalat megduplázta, így összesen négymillió euró pénzadomány gyűlt össze a nemes célra. Ezen túlmenően a Siemens kétmillió euró értékben természetbeni adományokat nyújtott azonnali segélyként.

2011. április 26. 09:39

A kiberbűnözők hasznot húznak a tragédiákból

 A Symantec áprilisii spam és adathalászat jelentése szerint azzal, hogy kiiktatták a világ legnagyobb zombi-hálózatát, jelentősen - az előző havihoz képest  27,43 százalékkal - visszaesett  a napi spam mennyiség. Ugyanakkor a kiberbűnözők megpróbálták kihasználni a japán illetve az Új-Zéland-i földrengést,  milliónyi spamet, kémprogramot szabadítottak rá a gyanútlan felhasználókra, és hamis adománygyűjtéseket indítottak.  A márciusi vírusok közül a spamek aránya 74 százalék volt, ez csökkenést jelent a februári 80,65 százalékhoz képest. Az adathalászat terén 22,71 százalékos csökkenés figyelhető meg és a a károkozó programok mértéke is csökkent februárhoz képest.

2011. április 20. 14:25

Az OKI helyzete a földrengés után

Az OKI gyárai és dolgozói nem szenvedtek komoly sérülést a március 11-i földrengés következtében, a fukushimai bázison azonban - mint sok más környéken található informatikai és nem informatikai üzemben - károk keletkeztek.

Kulcsszavak: OKI Japán földrengés cunami
2011. március 23. 14:47

Nem csak a japán IT cégek számolják a veszteségeiket, az Apple-nek is sok milliárdjába van a földrengés

Az elmúlt 140 év legnagyobb japán katasztrófájának következtében az Apple tőzsdei értéke két nap alatt több. mint húsz milliárd dollárral csökkent. Egyelőre elnapolták az iPad2 bejelentését a szigetországban (ami az iPad forgalomban akár hat százalékos kiesését is jelenthet), és kérdéses még, hogy milyen következményekkel járnak az elmúlt hét történései azokra az üzemekre (számszerint ötre), amelyek Japánban állítanak elő részegységeket az iPad2 számára.

2011. március 19. 20:37

Japán: a Google segít megtalálni a katasztrófák során eltűnt embereket

A Google - blogjában - arra kéri a menhelyeken lévő embereket, hogy készítsenek fényképet a kézzel írt listákról, és küldjék el e-mailben  tohoku.anpi.google@picasaweb.com címre.  A Google szkenneli a listákat, és továbbítja őket a japán személy-kereső oldalra, ezzel segítve a földrengés és cunami során eltűnt személyek felkutatását.  A listákról készült képek megtekinthetők a Google Picasa albumában.

2011. március 18. 00:01

Japán - Az Infineon nem számít komoly üzleti következményekre

A félvezető áramkör gyártó német Infineon AG nem számít arra, hogy a földrengés rövid távon lényegesen befolyásolná japán ügyfeleivel bonyolított üzletét.

2011. március 17. 09:16

Japán - Világszerte zavarok keletkezhetnek az elektronikai iparban

Alkatrészellátási zavarok keletkezhetnek az elektronikai iparban, drágulás indulhat és akár hiány is keletkezhet a számítógépek, mobiltelefonok és egyéb eszközök piacán a japán válság miatt - figyelmeztetnek elemzők.

2011. március 17. 08:54

Robotkígyó segíti a mentést Japánban

Mentő robotokat vetnek be Japán földrengéstől és cunamitól sújtott területein az eltűnt emberek keresésére. A Tohoku Egyetem Satoshi Tadoroko által vezetett csapata úton van Sendai felé, egy kígyószerű robottal, mely a romok közé bejutva keresi az embereket.

2011. március 14. 21:49

Amerikából az AT&T hálózatán március 31-ig ingyen lehet telefonálni Japánba

Az amerikai AT&T szolgáltató bejelentette, hogy se a mobil- se a vezetékes hálózatán nem fogja kiszámlázni a Japánba irányuló hívásokat március végéig.

2011. március 14. 15:28

Google műholdképek – Japán a földrengés előtt és után

A Google - ilyen volt, ilyen lett típusú - műholdfelvételeket töltött fel a Picasaweb oldalra, amelyeken láthatjuk, milyen pusztítást végzett a pénteki földrengés Japánban. A Richter skála szerint 8,9-es erősségű földrengés 25cm-rel elmozdította a Föld forgástengelyét. Japán legnagyobb szigete mintegy másfél méterrel mozdult el.

2011. március 14. 09:00

A földrengés miatt evakuálták a Sony érintett üzemeit

Japán legszörnyűbb katasztrófája értelemszerűen érinti a szigetország informatika cégeit is. Az első ilyen típusú hír a Sonytól érkezett: a cég, amelynek több több üzeme van földrengés epicentrumához a legközelebb eső Miyagi tartományban, kénytelen volt leállítani a munkát és evakuálni az ott dolgozókat..

2011. március 11. 22:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29