Kutatók éjszakája kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Kutatók éjszakája

A 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai a Kutatók Éjszakáján

A 2019. év legtehetségesebb fiataljai május 29-én és 30-án az Ericsson Magyarország Kft székhelyén, az Infoparkban, szeptember 21-én pedig a Tudományok Fővárosa c. egész napos eseményen mutatták be innovatív munkájukat. A legjobbak továbbá megtekinthetőek lesznek a Kutatók Éjszakáján is az Ericssonban, szeptember 27-én.

2019. szeptember 26. 08:59

5G-s technológiákat mutat be az Ericsson a Kutatók Éjszakáján

Tizedik alkalommal vesz részt az Ericsson Magyarország a Kutatók Éjszakája programsorozatban. A távközlési rendszerek vezető szállítójának számító Ericsonnál korunk legfontosabb kommunikációs technológiái terén folynak kutatások és fejlesztések, így a cég hazai központjában, az Ericsson Házban idén is ezekkel a technológiákkal ismerkedhetnek meg a látogatók. 

2019. szeptember 25. 14:55

A kistudósok a jövőjükbe nézhettek be az Ericssonban

Az Ericsson idén is több mint 70 programmal készült a Kutatók Éjszakájára. A programsorozat központi helyszíneként és legnagyobb vállalati partnereként immáron 9. alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és idén először, a nemrégiben átadott hipermodern épületében mutatta meg a jövőt. 

2018. október 1. 10:59

Microsoft-élmények a Kutatók Éjszakáján

Mi leszel, ha nagy leszel? Ha választ nem is ad a gyerekek helyett, segítő kezet és egy jókora adag érdekes témát mindenképpen kínál szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján a Microsoft, a világ egyik meghatározó informatikai cége.

2018. szeptember 26. 15:05

Valóban megfertőzi a fiatalokat a Pokémon GO?

A Kutatók Éjszakáján a Pokémon Go sikerének titkát vizsgálták a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. Kiderült: nem feltétlenül azok játszanak, akik látták a rajzfilmet, és a játékosok között a legnagyobb arányban a „gamerek” találhatók meg, akik amúgy is aktívak a számítógépes játékok világában, így elmondható, hogy a „telefonos őrületként” titulált mobilalkalmazás korántsem jelentett „valós veszélyt” a társadalomra.

2016. október 6. 11:05

Minden a mérnökökről és az okos eszközökről szólt a Kutatók Éjszakáján az Ericssonban

Az Ericsson Magyarország a Kutatók Éjszakájának egyik fő szervezője és legnagyobb vállalati támogatója az idén hetedik alkalommal vett részt a rendezvénysorozaton. 

2016. október 3. 15:10

Kutatók Éjszakája a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem karai és intézményei idén is csatlakoztak a Kutatók Éjszakája programjaihoz. Szegeden és Hódmezővásárhelyen 217 programmal várják az érdeklődőket.

2016. szeptember 29. 12:00

Okos és még okosabb ruhák készülnek a Kutatók Éjszakájára az Ericsson versenyén

Az Ericsson Magyarország az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájára hirdette meg az okoshordható eszközök versenyét, az Ericsson SzerCODE Challenge-et, amelyre négy kategóriában várnak pályaműveket. A legkomolyabb versengés a főkategóriában, vagyis az XL-ben várható, ahol háromfős csapatok jelentkezését várják. A nevezőknek olyan ruhadarabokat, kiegészítőket, egyéb hordható eszközöket kell készíteniük, melyek már vezeték nélküli technikákkal kommunikálnak a viselőikkel, más eszközökkel, vagy a külvilággal.

2016. szeptember 1. 10:30

Országszerte készülnek az okosruhák a Kutatók Éjszakájára

Az idei Kutatók Éjszakája egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik az Ericsson SzerCODE Challenge, az okosruhák és viselhető eszközök show-ja. 

2016. július 7. 07:41

Robotrekord született a Kutatók Éjszakáján az Ericssonban

A közönség által épített, több mint félezer robot, egyszerre rajzolva döntött világraszóló rekordot az Ericsson Roboskicc Challenge-ben.

2015. szeptember 28. 08:37

Kutatók éjszakája - Hegesztőrobot, macskazene, túlélő növények Fejér megye programjai között

Több városban és több helyszínen várják az érdeklődőket Fejér megyében a Kutatók éjszakáján, ahol megismerkedhetnek többek között a hegesztő robottal és megtudhatják, melyek a túlélő növények.

2015. szeptember 25. 17:22

Országszerte 41 városban több mint 2 ezer program várja az érdeklődőket

Országszerte 41 városban, 150-nél is több helyszínen mintegy kétezer program közül válogathatnak az érdeklődők pénteken a 10. Kutatók éjszakáján, a rendezvénysorozatra idén 60-70 ezer látogatót várnak.

2015. szeptember 25. 08:28

Interaktív programokkal várják az érdeklődőket Kaposváron

Számos érdekes programmal a kicsiket és nagyokat egyaránt várják Kaposváron pénteken a Kutatók éjszakáján.

2015. szeptember 24. 15:27

A Robotok világa címmel tematikus év kezdődik a győri Mobilisben

A Robotok világa címmel szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján indul a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tematikus éve - jelentette be az intézmény rendezvény- és programmenedzsere sajtótájékoztatón.

2015. szeptember 24. 08:34

Kutatók éjszakája - Rekordkísérlet, interaktív lézershow és kísérletek a programok között

Rekordkísérlet, interaktív lézershow és kísérletek is szerepelnek a szeptember 25-én tartandó Kutatók éjszakája több mint ezer programja között - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

2015. szeptember 23. 17:41

Egy működőképes Enigmát is bemutatnak Szegeden

A harmadik birodalom által is használt rejtjelezőgép, az Enigma egy működőképes példányát is bemutatják pénteken a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bolyai Intézetében, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek azoknak a lengyel matematikusoknak a munkásságával is, akik elsőként feltörték az Enigma kódját.

2015. szeptember 23. 12:32

Kutatók éjszakája - Több mint nyolcvan program a pécsi egyetemen

A magyarországi demográfiai változások, a mobil planetárium és Szulejmán szultán elveszett szigetvári zarándokvárosa is téma a Kutatók éjszakája pécsi rendezvényein, amelyeknek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) létesítményei adnak otthont pénteken.

2015. szeptember 23. 08:28

Pneumobil, ipari robotok és a grafológiai titkai az Óbudai Egyetemen

Több mint 120 színes programmal készül az Óbudai Egyetem a 10. Kutatók éjszakája alkalmából, az érdeklődők egyebek mellett a pneumobilon keresztül megismerkedhetnek a léghajtású motorral, valamit többet tudhatnak meg az ipari robotok és a grafológiai titkairól is.

2015. szeptember 21. 09:21

Programdömping az SZTE-n a Kutatók Éjszakáján

Hogyan dolgoznak a helyszínelők a laborokban? Hogyan néz ki élőben egy Enigma gép? Milyen módszerrel ragasztják meg a törött emberi csontokat a humánbiológusok? Mire való a georadar? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők szeptember 25-én.

2015. szeptember 11. 17:24

Kutatók Éjszakája - közönség által készített robotokat vár világrekord-kísérletéhez az Ericsson

Az Ericsson minden évben valami nagy dobással készül a Kutatók Éjszakája programsorozatra.

2015. szeptember 9. 13:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29