űr kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: űr

A nemzetközi űrállomás Salgótarjánból

Az MTI fotósa kapta el azt a pillanatot, amikor a Nemzetközi Űrállomás a Hold előtt halad el. A képet Salgótarjánban rögzítette.

2014. február 16. 15:34

Versenyfutás az űrbeli javakért

Egy magáncég kért bányászati jogokat a Holdon. Kína szándéka is az, hogy 2025-ben már héliumot bányászna az égitestről. Kicsit utópisztikus.

2013. november 15. 09:41

A súlytalanság élményében részesült a magyar űrutazó jelölt

Kipróbálta az Axe Apollo Space Academy magyar nyertese, milyen is a súlytalanság állapota. Juhos Norbertnek ezt még csak egy speciális szerkezet segítségével valósíthatta meg, de Farkas Bertalan szerint minden esély megvan rá, hogy ő legyen a következő magyar űrutazó.

2013. október 28. 17:15

Decemberben indul a magyar űrutazó-jelölt Amerikába

Juhos Norbert, az AXE Apollo Space Academy magyar nyertese december elsején utazik Amerikába. A négy napos globális űrtábor végén kiderül, hogy ki az a 23 szerencsés fiatal, aki biztosan megjárja a világűrt. A magyar nyertes napjai alapos felkészüléssel telnek, amelyből nem maradhat ki Norbi szenvedélye, a repülés sem.

2013. szeptember 30. 17:11

Űrkiképző bázis a Szigeten

Az Axe Apollo Space Academy (AASA) keretében a Sziget Fesztiválköztársaság területén épül fel az a közép-európai űrkiképző központ, ahol hat ország 51 AXEtronauta-jelöltje közül – a Sziget végére - választanak ki országonként egy-egy aspiránst. A legrátermettebbek részt vesznek majd a Axe Apollo globális űrtáborában, ami az USA-beli Orlandóban (Florida) lesz. Az ott kiképzettek közül 23-an egy-egy űrutazást nyernek.

 

2013. július 10. 09:11

Kicsavart törölköző az űrben [Videó]

Két új-skóciai diák ötlete volt az a kísérlet, amelyet az űrben ki is próbáltak. A kérdés az volt: vajon mi történik, ha az űrben kicsavarunk egy törölközőt?

 

2013. április 19. 16:08

Földi szimulációs holdjáró a a Puli csapattól

A Puli Space csapat földi szimulációs tesztrovere lassan elnyeri végső formáját, és bemutatkozik a nagyközönségnek. Nagy elismerés, hogy a rovert beválogatták az ÖWF (Osztrák Űrfórum) MARS2013 Mars-szimuláció kísérletsorozatába, ahol a marokkói sivatagban kell majd bizonyítania. A Puli Space ismeretterjesztő tevékenysége is elismerésben részesült, blogjukat választotta a Goldenblog zsűrije az idei év legjobb szakértői blogjának.

Kulcsszavak: űrkutatás űr
2012. szeptember 24. 14:04

Holdra szállás az új Google Earth-ben

A Holdra szállás 40. évfordulójára megújult a népszerű Google Earth, az új változatban már a holdra szállás és több űrhajós kaland helyszíne is megtekinthető, csak ki kell választanunk a menüből a Holdat.

2009. július 21. 07:55

A számítógépvírusok kijutottak az űrbe

Minden bizonnyal történelmi esemény, hogy bár nem okozott kárt, a NASA megerősítette, egy noteszgép segítségével egy vírus kijutott a világűrbe, és jelenleg a nemzetközi űrállomáson él és virul.

Kulcsszavak: vírus űr világűr
2008. augusztus 27. 19:03

Számítógépgüzü az űrben

"Charles Simonyi: nerd in space" címmel a BBC NEWS angol hírügynökség világhálós kiadása interjút készített Charles Simonyival, aki várhatóan a világ 5. űrturistája, általánosságban véve pedig a világ 450. űrhajósa lesz.

Kulcsszavak: űrkutatás űr
2006. október 30. 08:18

A Google beszáll az űrkutatásba

Sok találgatás övezte az elmúlt időben a Google hihetetlen mértékű készpénzgyűjtési erőfeszítéseit, a rejtély most részben megoldódott, mire is kell ilyen töménytelen mennyiségű pénz: például űrkutatásra.

2005. szeptember 30. 11:04

6,5 milliárd klikkelés a NASA honlapján

A NASA Mars expedíciójáról készült fotóit az elmúlt másfél hónapban több kattintás érte az űrkutatási ügynökség honlapján, mint ahány ember a földön él.

Kulcsszavak: NASA website űr
2004. február 22. 20:05

Java-technológia a Mars-misszióban

A Java-technológia nagy szerepet játszik a NASA legfrissebb, rendkívül sikeres a Mars bolygó kutatását szolgáló misszióban.

Kulcsszavak: Java NASA űr űrkutatás
2004. január 11. 20:08

Az eBay-en a Columbia-tragédiából is üzlet lett

Az internetes világ most is elsőként reagált az eseményekre, a tragédiát követően szinte azonnal több száz emléktárgy kínálata jelent meg az online kiskereskedelmi oldalon, természetesen azonnali áremelkedéssel kísérve.

Kulcsszavak: =columbia eBay űrkutatás űr
2003. február 3. 19:17

Űrkatasztrófa - rendkívüli Westel és internetes híradások

Ahogy arról a különböző médiumok beszámoltak, illetve ahogy az a CNN amerikai hírtelevízió élő adásában is látható volt, szerencsétlenség érte a NASA egyik űrrepülőgépét, a Columbiát Texas fölött. A Westel hírügynöksége rendkívüli híradást indított, a fejleményekről SMS-ben értesítik az előfizetőket.

2003. február 3. 18:57

Amerikai kémműholdak új nemzedéke

A műholdas megfigyelésekkel foglalkozó amerikai Országos Felderítő Szervezet (NRO) megkezdte egy új kémműhold-generáció kifejlesztésének szupertitkos tervét.

Kulcsszavak: űr security
2001. március 20. 09:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29