A gigantikus méretű LG Ultra HD TV már nálunk is kapható

Kütyü Magazin, 2013. április 11. 08:08

Már Magyarországon is elérhető az LG Electronics 84 hüvelykes Ultra HD TV-je, a 84LM960V. A kimagasló képélességű, Full HD TV-knél négyszer nagyobb felbontást kínáló, gigantikus méretű Smart 3D TV jelentős ugrást jelent a televíziózás történetében. Bevezetésével elsőként került kereskedelmi forgalomba az Ultra HD technológia ilyen nagy méretben.

A televíziós iparágban a szolgáltatások bővülése mellett leginkább a tévék felbontásának megsokszorozódásánál érhető tetten a technológiai fejlődés. Mára egyre több tévécsatorna sugároz nagy felbontásban és a tartalomszolgáltatók is egyre nagyobb sikerrel használják ki a készülékek nyújtotta lehetőségeket a Blu-rayeknek, a nagyfelbontású játékoknak és a különböző online tartalmaknak köszönhetően. Az Ultra HD felbontás megjelenése pedig még ennél is tovább mutat: az Ultra HD a Full HD tévépaneleknél négyszer nagyobb, 8,3 millió képpontos (3840x2160) felbontást és lenyűgöző képminőséget nyújt.

Az LG Ultra HD TV-je a televíziózás evolúciójának legújabb lépcsőfokát képviseli, hiszen 55 hüvelyknél nagyobb méretben is kristálytiszta képet jelenít meg. Az Ultra HD tartalmakról pedig többek között a képfelbontás javító (Resolution Upscaler Plus) funkció gondoskodik, amely az alacsonyabb minőségű adásokat is képes részletgazdagabbá alakítani. 

Az LG 84LM960V Smart 3D TV egyik fontos eleme a Triple XD Engine képjavító szoftver, ami a nevéből is adódóan annyit tesz, hogy feljavítja a képek minőségét. A tévét LED Plus háttérvilágítással, beépített Wi-Fi-vel és 2.2 csatornás hangrendszerrel látták el.


A 84LM9600V-ben  az LG mindegyik csúcstechnológiás megoldása helyet kapott. A CINEMA 3D képalkotásnak (polarizált, FPR) hála, könnyű, töltést nem igénylő szemüvegen keresztül élvezhetjük a vibrálás és elmosódásmentes háromdimenziós képet. A Magic Remote mozgásérzékelős távirányító intuitív funkcióival – a hangfelismeréssel, a görgetéssel, a mozdulat-felismeréssel és a rámutatással – minden eddiginél könnyebb a navigálás az LG Smart TV ökoszisztémájában, ahol az egyre bővülő Prémium tartalmak és több száz applikáció várja a szórakozni, kikapcsolódni, vagy tanulni vágyókat.

Az LG 84 hüvelykes Ultra HD TV-je a Euronics Műszaki Áruházlánc budaörsi üzletében tekinthető meg, ajánlott fogyasztói ára 6 000 000 HUF.

Termékjellemzők:


-    Smart 3D TV
-    Képátló: 84 hüvelyk (213 cm)
-    Ultra HD felbontás: 3840x2160 (8.3 megapixel)
-    LED Plus háttérvilágítás
-    Triple XD Engine - 3. generációs képjavítás
-    Ultra HD Resolution Upscaler Plus (Képfelbontás javító)
-    2.2 csatornás hangrendszer
-    Beépített Wi-Fi
-    MCI (Motion Clarity Index): 800 Hz
-    Méret: (Szélesség X Magasság X Mélység) 1916 x 1120 x 39,9 mm (A panel mélysége bizonyos részeknél, pl. hangszórónál,
meghaladhatja ezt a méretet.)

 

 

 

Kulcsszavak: LG TV HDTV Smart TV

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50