Az LG megkezdi az OLED TV forgalmazását

Kütyü Magazin, 2013. január 11. 15:40

Az LG bejelentette, hogy forgalomba hozza a régóta várt 138 cm-es (55”) WRGB OLED TV-jét. Az 55EM9700 januártól előrendelhető Dél-Koreában és várhatóan a következő hónaptól kezdik el a szállítását. A nyugat-európai bevezetést követően Magyarországon valószínűleg az év második felében válik elérhetővé a készülék.

Az LG az első és eddig egyetlen vállalat, amely az újgenerációs technológiával készülő tévéjét forgalomba hozza, azzal a céllal, hogy rövid időn belül megszerezze a vezető szerepet az OLED televíziók szegmensében. A DisplaySearch előrejelzése szerint 2016-ig a világon 7,2 millió OLED TV-t fognak értékesíteni. Dél-Koreában január 3-án több mint 1400 LG üzletben kezdték meg a rendelések felvételét, készülékenként mintegy 11 millió KRW összegért (körülbelül 10 000 dollár), a szállítás pedig február első hetében kezdődik.

Az LG 4 milliméter vékony és 10 kg-nál is könnyebb OLED TV-je a kivételes WRGB technológiának köszönhetően lenyűgözően élénk és élethű képet biztosít. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása egy fehér alpixelt is használ, amely a hagyományos piros, kék és zöld pixelekkel együtt hoz létre tökéletes színhatást. Az OLED TV sajátossága, hogy háttérmegvilágítás nélkül állítja elő a képet, így gyakorlatilag reakcióidő nélkül tudja megjeleníteni a mozgóképeket. Az LG különleges színfinomító (Color Refiner) funkciója még tökéletesebb tónusokat, ezáltal minden eddiginél ragyogóbb és természetesebb képmegjelenítést eredményez. A 138 cm-es (55”) OLED TV végtelen kontrasztarányt is biztosít, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról.

Az LG OLED TV-t már megjelenése előtt is hatalmas figyelem övezte. A 2012-es CES-en „Best of Show” címe mellett az Amerikai Ipari Tervezők Szövetsége (IDEA) díját is elnyerte, illetve az EISA díjátadóján „European Display Achievement 2012–2013” elismerést vehetett át. A sikersorozat megkoronázásaként az LG OLED TV októberben a koreai Good Design President Award díjat is megkapta.

 

Kulcsszavak: LG OLED TV

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50