Letölthető a Windows 8 nyilvános bétája

Farkas Norman, 2012. február 29. 16:48

A Mobile World Congressen végre lehullt a lepel a Windows 8-ról, s a Microsoft máris elérhetővé tette annak nyilvános béta verzióját.

A szoftvercég hivatalos oldaláról tölthetjük le az operációs rendszert. A Windows 8 próbaverziójának megfelelő változatát ISO képfájl formátumban ránthatjuk le, melyet aztán a megfelelő módon ki kell írnunk egy DVD-re, vagy egy USB meghajtóra. Egy telepítő program letöltésére is lehetőségünk van, mely az első lépéstől végigvezet a telepítési folyamaton. Érdekesség, hogy a Windows 8-as tabletekre szánt Metro UI-t is kipróbálhatjuk, pedig még egy ilyen „célhardver” sincs is a piacon.

Nem szaporítom tovább a szavakat, itt a Windows 8-hoz vezető link, ha érdekel és van rá lehetőséged, tegyél vele egy próbát! Ha kíváncsi vagy a rendszerben rejlő újdonságokra, görgess lejjebb.

A Barcelonában tartott bemutató rendezvényen a Microsoft képviselői számos kulcsfontosságú információt osztottak meg az érkező újdonságról:
· Fejlesztések és változtatások hosszú sora – A programozói platformot bemutató Developer Preview tavaly szeptemberi megjelenése óta a Windows 8 minden téren jelentősen fejlődött. A felhasználói élmény különböző vonatkozásainak – például az érintőképernyő, a billentyűzet vagy az egér használata – kiteljesítésétől a fejlesztői platform finomításáig a Consumer Preview minden területen jelentős teljesítménybeli, minőségi és megbízhatósági előrelépést mutathat fel. Az újonnan hozzáadott funkciók révén ráadásul jóval pontosabb képet nyújt a Windows 8 képességeiről.
· Windows Store új alkalmazásokkal – A Windows 8 Consumer Preview-val egy időben megnyílik a Windows Store béta változata is, amely már most számos Metro stílusban elkészült Microsoft, valamint külső fejlesztők által készített alkalmazásnak ad otthont. A Consumer Preview tesztidőszak alatt ezeket az alkalmazásokat ingyenesen ki lehet próbálni. A Windows Store személyre szabott ajánlásokat ad a felhasználóknak, akik az alkalmazásokat – a beállításokkal együtt – szabadon áthelyezhetik egy PC-ről egy másikra. Így még alaposabban megismerhetik, kihasználhatják alkalmazásaikat, a fejlesztők pedig még több lehetőséggel rendelkezhetnek.
· Kapcsolat a “felhővel” Windows-alapú PC-n és Windows Phone-on keresztül – A Windows 8 Consumer Preview tökéletesen integrálja a felhasználók által fontosnak tartott tartalmakat a különböző webes szolgáltatásokba. Egy Microsoft-fiókba történő opcionális bejelentkezés révén a felhasználók új funkciók garmadájához férhetnek hozzá, például a beállítások tárolásához, webes tárhelyhez, email, naptár és címtár szolgáltatásokhoz, valamint számos egyéb szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz. A “felhőben” tárolt adatok bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról elérhetők. 
· Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – Az Internet Explorer 10 (IE10) a legjobb módja annak, hogy a felhasználók felfedezzék a web szépségét. A Microsoft népszerű internetes böngészőjét újratervezték, és teljes mértékben a Windows 8 platformot használó eszközökre szabták.  Az IE10 teljes képernyőt átfogó felhasználói élményt nyújt, hogy minél több jusson a felhasználóknak az internetből, s kevesebb a böngészőből, fürgeségét pedig többek között a hardveres gyorsítás technológiája garantálja.
· Új hardveres képességek – A Windows 8 Consumer Preview bemutatóján a Microsoft bemutatta az x86- és ARM-alapú referencia hardvereket is, amelyek egyes fejlesztők számára – a korábbi bejelentésnek megfelelően – hamarosan elérhetők lesznek. 

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50