MWC 2019: bemutatta első 5G okostelefonját és beltéri egységét a Huawei

Kütyü Magazin, 2019. február 25. 10:18

A Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon bemutatta első hajlítható okostelefonját, a Mate X-et. A gyártó mobiltelefonként és tabletként is használható készülékét a világ leggyorsabb 5G chipkészletével, a Balong 5000-rel, valamint a különleges zsanéroknak köszönhetően hajlítható OLED FullView kijelzővel szerelte fel. A kiállításon az okostelefon mellett a Huawei bemutatta új, 5G hálózattal kompatibilis beltéri egységét, a Huawei 5G CPE Pro-t is.

 

A mobilok új generációja

A Huawei a 2019-es MWC-n jelentette be legújabb okostelefonját. A mesterséges intelligenciát, hajlítható kijelzőt és 5G-képességeket egyesítő Mate X többfunkciós felhasználást biztosít a készüléktulajdonosok számára. A Falcon Wing Mechanical zsanéroknak köszönhetően a 8 hüvelykes - a hajlítást követően 6,6 hüvelykes dupla - FullView kijelzővel felszerelt készülék tablet módban is használható, így a képernyő két külön felhasználói felületet alkot, és több alkalmazás hatékony, egyidejű használatát is lehetővé teszi tulajdonosa számára.

A Mate X-et a gyártó a világ első, szupergyors 5G-s chipkészletével, a Balong 5000-rel szerelte fel. A hajlítható kijelzőnek köszönhetően a készülék kamerarendszere elő- és hátlapi kameraként egyaránt használható. A mobiltelefonok 5G korszakát megalapozó Mate X ultravékony, 5,4 mm-es fémteste egy nagy kapacitású, 4500 mAh akkumulátort rejt, amely támogatja az 55W Huawei Supercharge gyorstöltési technológiát, és biztosítja a készülék extrém gyors újratöltését. A készülék 30 perc leforgása alatt képes elérni a 85 százalékos töltöttséget is. A Huawei első hajlítható okostelefonja mindemellett egy kétfunkciós bekapcsológombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomatolvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja az okoskészülékét és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

Huawei 5G CPE Pro: maximális lefedettség minden körülmények között

A Huawei 5G CPE Pro a gyártó első, 4G és 5G hálózattal is kompatibilis beltéri egysége. Az okoseszköz két egymást keresztező antennájának köszönhetően az első olyan beltéri egység, mely hatékonyan, a 10 mm-es sztenderdnél nagyobb mértékben csökkenti az interferenciát. Az egyedi kialakítás miatt a szerkezet mérete húsz százalékkal csökkent, valamint a Wi-Fi lefedettség harminc százalékkal javult, vertikális és horizontális irányban egyaránt.

A Huawei HiLink technológiának köszönhetően az 5G CPE Pro mindössze egyetlen kattintással képes bármilyen hálózathoz csatlakozni, és biztosítja az összekapcsolódást a házban található egyéb okoseszközök között. Az egység WSP-kompatibilis, így nincs szükség jelszó megadására a Wi-Fi kapcsolatok eléréséhez. A Huawei HiLink segítségével a felhasználók olyan mesh hálózatot hozhatnak létre a router-ből és más, HiLink-kompatibilis Huawei bemeneti egységekből, melyek nagy területen biztosítják a hálózat lefedettségét. Ennek előnye, hogy az okoskészülékek a másodperc tört része alatt, fennakadás nélkül válthatnak az egységek között annak megfelelően, melyikhez tartózkodnak a legközelebb. A Huawei 5G CPE Pro támogatja a kétsávos 2.4 GHz és az 5GHz tartományokat is. Az egység intelligensen azonosítja a közelben lévő készülékeket, és az 5GHz csatornán nagysebességű összekapcsoltságot biztosít, miközben felhasználja a 2.4 GHz tartomány nagyobb hatótávolságát és jobb áthatolási képességeit annak érdekében, hogy a távolabbi eszközökre is eljuttassa az adatokat. A Huawei 5G CPE Pro 3,2 Gbps letöltési sebességének köszönhetően a legnagyobb teljesítményigényű videó fájlok, mint a 8K felbontású vagy a VR tartalmak is fennakadás nélkül lejátszhatók.

A Huawei jelenleg világszerte tizenhárom 5G kutatóállomáson, partnereivel közösen dolgozik az egységes 5G szabványok megvalósításán. Elsődleges céljuk az érett 5G-iparág kialakítása és a jövőbeli okoseszközök zavartalan, kiegyensúlyozott működésének biztosítása.

A Huawei Mate X készülék Kozmikus kék színben, 2019 nyarán érkezik a boltok polcaira. A gyártó még az idén további két beltéri egységet vezet be az okosotthon-kiegészítők piacára: a HUAWEI 5G CPE Win és a HUAWEI 5G CPE Mobile szintén az első 5G chipkészlettel, a Balong 5000-rel kerül kereskedelmi forgalomba 2019-ben.

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38