LUMOback 3: kütyü a helyes testtartásért

Farkas Norman, 2013. augusztus 21. 08:40

A LUMO Body Tech bemutatta testhelyzetfigyelő készülékének legújabb generációját, mely kényelmesen viselhető, s folyamatosan okostelefonunkra küldi az összegyűjtött információkat. A LUMOback 3 így segít abban, hogy egészségünk érdekében helyes testtartással éljük mindennapjainkat.

A Google Glass bejelentésével új korszak vette kezdetét a hordható készülékek életében, hiszen azóta sorra jelennek meg az érdekesebbnél érdekesebb kütyük, melyeket testünk valamely részén viselhetünk. Ilyen eszköz a LUMO Body Tech által fejlesztett LUMOback testhelyzetfigyelő is, melynek immár harmadik generációja jelent meg a piacon a közelmúltban.

 

 

A LUMOback 3 nem csak kényelmesebben viselhető elődeinél a bőr légzését nem gátoló övnek köszönhetően, mellyel felvehetjük, de kisebb is azoknál, ráadásul hosszabb – 5-7 napon át tartó – üzemidővel bír. Az új antennával szerelt masina Bluetooth kapcsolat révén, a hozzá tartozó, sajnos egyelőre kizárólag iOS rendszerű kütyükre elérhető alkalmazás segítségével folyamatosan továbbítja okostelefonunkra a testhelyzetünkről összegyűjtött infókat. Így bármikor tájékozódhatunk arról, hogy az adott időszakban helyes volt-e a testtartásunk, eleget mozogtunk-e stb.

 

Már a kapott adatok böngészése is motiválhat a megfelelő, egészséges testhelyzet tudatos felvételére, de a LUMOback figyelmeztetni sem rest (valós időben), ha görnyedten ülünk vagy járunk, túl keveset mozgunk. A speciális öv tehát – megfelelő hozzáállással társulva– hatékonyan képes gondoskodni arról, hogy ne csak akkor húzzuk ki magunkat, ha épp el akarunk csábítani valakit.

 

A helyes testtartásra „nevelő” kütyü ára cirka 150 dollár, itt olvashatsz róla bővebben.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59