A Huawei üdvözli az EU kiberbiztonsági irányelveit

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 8. 07:09

A kínai Huawei közleményben üdvözölte az Európai Bizottság csütörtökön bemutatott kiberbiztonsági irányelveit, melyben kiemelték, hogy a bizottság által közzétett irányelvek teljes mértékben egybeesnek a Huawei által is szorgalmazott nemzetközi együttműködésre támaszkodó biztonságpolitikával.

 

Az uniós irányelveket csütörtökön Neelie Kroes digitális területért felelős biztos, Cecilia Malmström belügyi biztos és Catherine Ashton, az Európai Unió külpolitikai főképviselője terjesztette be. A bizottság ajánlásai az európai számítógépes rendszerek támadásokkal szembeni megerősítését, az internetes bűnözés "drasztikus" mértékű visszaszorítását, az online biztonsághoz szükséges technológiai és ipari erőforrások előteremtését, valamint koherens nemzetközi internetes biztonságpolitika létrehozását irányozzák elő az Európai Unión belül.
 

"Melegen üdvözöljük az EU kezdeményezését" - mondta Leo Sun, a Huawei európai kommunikációs elnöke. Hozzátette: "a kibertér fenyegetéseit nem állítják meg sem országhatárok, sem a saját hálózataink védelmére tett egyedi intézkedések. A Huawei meggyőződése szerint ezt a globális kihívást csak olyan nemzetközi együttműködés keretében lehetséges kezelni, amelyben minden érintett fél felelőssége teljes tudatában kiveszi a részét a rá háruló feladatok elvégzéséből."
 

"Az irányelvek a megfelelő pillanatban adják a köz- és a magánszféra kezébe a szükséges eszközöket ahhoz, hogy túlléphessenek a probléma megvitatásán, és megtegyék a konkrét biztonsági problémák kezeléséhez szükséges lépéseket" - mutatott rá Jonh Suffolk, a Huawei globális biztonsági igazgatója. "Eljött az ideje annak, hogy már ne csak a veszélyekről és a kihívásokról, hanem a már megtett és a megtenni tervezett konkrét intézkedésekről beszéljünk."
 

A Huawei arra biztatja a kormányokat, a szakmát és a felhasználókat világszerte, hogy fogjanak össze egy transzparens kibertér létrehozása érdekében nemcsak Európában, hanem máshol is. A kibertérről és kiberbiztonságról vallott elveit a Huawei 2012 decemberében Fehér Könyv formájában tette közzé.

 

A dokumentum az összefogás szükségessége mellett hangsúlyozza a PPP (Public Private Partnership) konstrukció és a vele járó transzparencia kulcsfontosságú szerepét is egy biztonságosabb jövő megteremtésében. A John Suffolk által jegyzett dokumentum kiemeli a kiberfenyegetések globális természetét a legjobb megoldások megosztására, nemzetközi összefogásra szólít fel a kockázatok kezelésében.
 

A Huawei jelezte: a legnagyobb mértékben kész együttműködni az illetékes hatóságokkal, a szakma képviselőivel és a felhasználókkal a világ több mint 140 országában folytatott tevékenysége során szerzett tapasztatok megosztásában.
 

Közleményében emlékeztet: már számos konkrét lépést tett rendszerei biztonságos működésének garantálása és megbízható európai hálózatok kiépítése érdekében. Gyártásának teljes vertikumát felölelő, a kiberbiztonsági követelményeket minden üzleti területén integráló auditálható globális biztonságtechnikai rendszert léptetett például életbe. Európában megtette a törvények és előírások betartását garantáló összes szükséges lépést. Az Egyesült Királyságban 2010-ben létesített kiberbiztonsági értékelő központja lehetővé teszi szoftver és hardver alkalmazások biztonságtechnikai ellenőrzését.
 

A Huawei által már megtett intézkedések nagyban hozzájárulnak az európai kibertér biztonságát garantáló ipari és technológiai háttér létrehozásához - írta közleményében a cég.
 

Kulcsszavak: EU Huawei kiberbiztonság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14