Célegyenesben az Androideák pályázat legjobbjai

Az Android Workshop Life-on hirdették ki a Top 10 alkalmazás ötletet

forrás Prim Online, 2012. április 21. 10:26

A csütörtök esti Android Workshopon kihirdették a Telenor Androideák ötletpályázatának legjobb tíz alkalmazását. A versenyre több mint 300 ötletet neveztek, a végső döntés pedig ezúttal is a szolgáltató Facebook követőinek kezében van: május 7-ig szavazhatnak arról, hogy melyik három ötletet valósítsa meg a mobilszolgáltató.

A Telenor előző, nyolcadik androidos rendezvényén hirdette meg Androideák Entertainment ötletpályázatát, melynek témája ezúttal a szórakozás volt. Az Android Workshop Life-on pedig kiderült, hogy kik jutottak a célegyenesbe a versenyen. A február 23-tól március 26-ig tartó időszakban szórakozással kapcsolatos öt kategóriában küldhették el alkalmazás ötleteiket a pályázók.

„A pályázatra idén több mint 330 ötlet érkezett, amelyből a szakmai zsűri válogatta ki azt a tizet, amelyet a leginkább kreatívnak, újszerűnek és megvalósíthatónak tartott. Izgalmas volt a feladat, hiszen a legváltozatosabb témákban érkeztek ötletek. Biztos vagyok benne, hogy bármelyiket is valósítjuk meg, új élményekkel ajándékozzuk meg az okostelefon felhasználókat.” – mondta el Badics Eszter, a Telenor közösségi média szakértője.
Az ötletbeküldési szakaszban beérkezett javaslatok között számos játékos, edukatív ötlet bukkant fel, melyek például a tanulást vagy a hazai látványosságok megismerését teszik könnyebbé. Emellett olyan, a mindennapi életben hasznos alkalmazásokat is javasoltak a pályázók, amelyek segíthetnek például a környezettudatosabb vagy az egészségesebb mindennapok kialakításában.


A több mint háromszáz ötlet közül tizenhárom tagú zsűri válogatta ki a legjobbnak ítélt tíz ötletet. A zsűriben bloggerek (Fodor Dávid, Androidrook.hu; Lippai Gergő és Lipovics Attila, Androidportál; Szabó Gergő, Webisztán), újságírók (Dojcsák Dániel, HWSW; Horváth Balázs, technet.hu), fejlesztők (Pintér Zsolt, MTVA; Tömöri Imre és Tóth Levente, Stereobold), valamint a Telenor munkatársai, Takács Zoltán termék-és innovációs igazgató és csapata kaptak helyet.

A legjobb alkalmazás ötleteket a Facebookon, a Telenor erre a célra létrehozott alkalmazásában ismerhetik meg az érdeklődők. A top 3 ötletet a Telenor elkészíti és közzéteszi a Google Play (Android Market) piacterén, a beküldők pedig egy Samsung Galaxy Nexust nyerhetnek. Az ötletekre május 7-én 18 óráig lehet szavazni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36