Látszatintézkedések vagy valós biztonság

forrás Prim Online, 2011. szeptember 22. 17:37

A KÜRT több mint 10 éves kockázatmenedzsment projekttapasztalattal a háta mögött, hazai és nemzetközi ügyféligények alapján fejlesztette ki a SeCube kockázatmenedzsment szoftvert. A fejlesztés során integrálásra kerültek a KÜRT és a Pannon Egyetem hosszú múltra visszatekintő közös kutatói együttműködésének eredményei.

A KÜRT 2001 óta működik együtt szorosan a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával K+F projektekben. Az együttműködés egyik területe a gráf-elmélet segítségével megvalósítható üzleti folyamatmodellezés és –optimalizálás. Az egyetemen kifejlesztett P-gráf keretrendszer nemzetközi díjat nyert, és 2005 óta tankönyvi anyag az Egyesült Államokban. A módszertan alkalmazásával a bonyolult, sokváltozós kapcsolati mátrixokból is gyorsan lehet gyakorlatilag tetszőleges számú alternatív megoldást kinyerni, a döntéshozók számára használható, számszerűsített eredményekre alapozva.

A KÜRT Zrt. a 90-es évek vége óta kutatja a vállalatok üzleti folyamatait fenyegető kockázatok csökkentésének, kezelésének módszereit. Az évek során a KÜRT-nél kikristályosodott kockázatkezelési módszertan alkalmazása során egyre nagyobb igény mutatkozott a pontos és a döntéshozók számára releváns eredményeket szolgáltató módszerek és eljárások iránt. Már az egyszerűbb felépítésű szervezet esetén is olyan bonyolult kapcsolati mátrixot kell kezelni, ami kézi módszerekkel nem kivitelezhető, így egyértelműen megmutatkozott az igény a kockázatmenedzsment szoftveres támogatására.

Mivel a piacon található, hasonló célú szoftver megoldások között nem volt olyan, amely a KÜRT módszertani és szakmai elvárásainak megfelelt volna, így a társaság saját szoftvert fejlesztett erre a célra. A SeCube Information Security Management System fejlesztésében integrálták a gráf-elméleten alapuló folyamatmodellezést és –optimalizálást, valamint a projektekben tapasztalt ügyféligényeket. A kockázatelemzési, üzletmenet-folytonossági (BCP) és katasztrófahelyzet utáni helyreállítási (DRP) folyamatokat támogató keretrendszer nagy komplexitású szervezetek esetén is gyors és hatékony támogatást nyújt a kockázatmenedzsment feladatok ellátásában.

Kulcsszavak: Kürt

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59