Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – zene és fényképezés

Vértes Judit, 2011. szeptember 8. 11:50

Korábbi cikkeinkben bemutattuk a Time szerkesztői által legjobbnak tartott iPhone játékokat, az utazással és az életmóddal kapcsolatos alkalmazásokat. Ma folytatjuk a sorozatot, és következnek a zenéhez, fényképezéshez kapcsolódó alkalmazások.

 A Mog zenei felhő eléréséhez szükséges szoftver ingyen letölthető, és havi 9,99$-ért korlátlan mennyiségű zenét hallgathatunk, illetve menthetünk le készülékünkre. Az iPhone 4 tulajdonosok más alkalmazások futtatása közben is élvezhetik a szolgáltatást.
 
A Pandora már a számítógépen is hasznosnak bizonyult, de még inkább az a telefonon. A különböző számítógépen, szerveren vagy más eszközökön tárolt zenéinket bárhonnan elérhetjük, akár a buszon, akár a konditeremben. Az iPhone készülékre töltött zenéket pedig könnyedén feltölthetjük a már meglévő zenei könyvtárunkba.
 
Többször előfordult már, hogy egy szórakozóhelyen, vagy rádióban megtetszett egy szám, de mivel nem ismertem a címét vagy az előadóját, várni kellett a szerencsére, hogy újra halljam. A SoundHound alkalmazás megoldja a problémát: azonosítja a hallott zeneszámot, még akkor is, ha közben nagy a háttérzaj.
 
De ha a meglévő számok hallgatása helyett inkább mi magunk szereznénk zenét, megtehetjük a Bloom program segítségével. Ha nem érzünk magunkban elég kreativitást, a Bloom komponál nekünk, csak be kell állítani, milyen hangulatú zenét szeretnénk: altatót, vagy ébresztő zenét. A háttérben futó vizuális mintákat is mi magunk szerkeszthetjük.
 
Az iPhone segítségével bármikor, bárhol készíthetünk fotót, amit aztán a különböző alkalmazásokkal kedvünk szerint alakíthatunk. Ha nem elégszünk meg az iPhone készülékkel készített felvételekkel, az 1,99$-ért megvásárolható Camera+ alkalmazással tökéletesíthetjük képeinket. A Camera+ nem csak a jobb fotó készítését garantálja a kép stabilizátorral és az akció felvételek készítéséhez használható üzemmóddal, de meglévő képeinket is díszíthetjük, keretbe tehetjük, vagy retro hangulatúvá varázsolhatjuk.
 
A fotózás ma már egyre több ember hobbija, vagy inkább a hétköznapok szerves része lett. A Photoshop Express épp azokat a képszerkesztő eszközöket nyújtja, amelyek elegendők ahhoz, hogy egyedivé varázsoljuk pillanatképeinket. És mindezt ingyen elérhetjük.
 
Keveseknek adatott meg, hogy kipróbálhassák a régi Holgas, Dianas filmfelvevő gépeket, de bárki kipróbálhatja milyen lehetett, ha letölti a Hipstamatic ingyenes alkalmazást. Nosztalgiának sem utolsó, és a Facbookra feltöltött képeink művészfotóknak látszanak majd.
 
Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt érdemes letölteni a ColorSplash alkalmazást. Javíthatjuk a fénykép minőségét, beállíthatjuk a felbontást, majd az elkészült képet fekete-fehérré változtathatjuk akár úgy, hogy bizonyos részek színesek maradnak. Az így készített fotóinkat megoszthatjuk Facebookon, Twitteren, de akár az Instagram segítségével is, ami egyfajta fotós közösségi alkalmazás.
 
 
Kulcsszavak: TOP50 iPhone zene fotó

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50